Lucruri de stiut despre A Christmas Story

23

Iun

Lucruri de stiut despre A Christmas Story

Traditiile sunt niste lucruri destul de amuzante, dar si bine vazute in toata lumea. Nu stii niciodata cand o traditie se porneste, desi daca este un obicei inseamna ca a pornit undeva de mai demult. Nu poti forta ceva sa fie destul de important incat sa continui sa faci asta in fiecare an, cand fie este vorba despre o reuniune, despre o zi de nastere sau despre o zi speciala de sarbatoare cum este Craciunul.

Pe cat de personale pot fi unele traditii pentru fiecare persoana in parte, de asemenea dispunem de traditii culturale si din generatie in generatie pe care le impartasim cu totii, de cele mai multe ori. Un exemplu perfect ar fi legat de filmul A Christmas Story sau de filmul Singur Acasa. Sezonul sarbatorilor a trecut, insa toata lumea se pare ca revazut aceste filme difuzate fie la TV, fie vazute pe calculator.

Cartea lui Jean Shepard, In God We Trust: All Others Pay Cash, pe care este bazat filmul A Christmas Story –  este o colectie de povestiri auto-biografice pe care le-a scris Sheperd pentru revista Playboy in anul 1960. Producatorul Bob Clerk si scenaristul Jean Sheperd au avut nevoie de 10 ani pentru a face conceptul filmului. Si totusi a fost un timp folosit cu cap.

Sheperd a fost, de asemenea, si vocea naratoare a lui Ralphie si a avut o scurta aparitie in film drept batranul cumparator care i-a spus lui Ralphie sa mearga la coada mult mai lunga a celor care asteptau sa il vada pe Mos Craciun.

Rolul lui Mr. Parker, tatal lui Ralphie, a fost oferit in mod original lui Jack Nicholson, care se pare ca era interesat in a juca acel rol. Insa, temerile asociate cu costurile distribuirii lui Nicholson au dus studioul in alta directie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *