Cum sa conduci pe zapada?

E clar, iarna a venit deja, dar cu toate acestea, nu foarte multi soferi stiu cum se circula in mod normal pe drumurile publice, atunci cand carosabilul este acoperit de zapada. In primul rand, soferii ar trebui sa evite franele bruste si sa foloseasca, mai des, frana de motor, pentru a evita situatiile riscante din trafic. Astfel, fie ca esti inceptator sau expert in soferie, tot trebuie sa afli care sunt cele mai bune metode pe care trebuie sa le adopti, astfel incat tu si familia sau prietenii tai sa fiti in siguranta atunci cand conduci pe zapada.

Sfaturi de circulatie pe timp de ninsoare

Incetineste- Cel mai bun sfat de care ar trebui sa tii cont pe toata perioada iernii este acesta- condu incet. Acelerarea si franarea ar trebui sa se faca cat mai subtil posibil. De asemenea, atunci cand calatoresti pe drumuri cu zapada, vizibilitatea se reduce. Desi frana de motor este cea recomandata, ar trebui sa folosesti si franta de picior, pentru a avertiza soferii din spatele tau ca doresti sa reduci viteza (la frana de picior se aprind stopurile pe spate).

  1. Cauciucurile aunt singurele piese de contact dintre masina si carosabil. Asigura-te ca verifici intotdeauna presiunea din roti inainte de a porni intr-o calatorie pe timp de iarna. Cred ca nu mai are rost sa spun ca masina ar trebui sa fie echipata corespunzator, cu anvelope de iarna, in timpul acestui sezon.
  2. Pastreaza distanta- in zilele de iarna, tot timpul va trebui sa mentii o distanta apreciabila fata de vehiculul din fata ta. In plus, trebuie sa fii foarte atent atunci cand pui frana- franeaza cu doua secunde mai repede decat o faceai in mod normal atunci cand te afli inainte de o intersectie, o trecere de pietoni etc.

De asemenea, nu uita sa pastrezi oglinzile masinii curate, foloseste lumina de intalnire si pe timp de zi si fii pregatit cu lopata sau alte instrumente necesare pentru situatii in care ai putea ramane blocat in zapada.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *