Cum te poate ajuta un detector radar

cbmania.ro

Multi dintre soferi nu mai considera in ziua de astazi util un detector radar. Toti merg pe ideea de a instala o statie radio auto pe masina pe care o conduc, pentru o mai buna comunicare cu ceilalti participanti la trafic. Era detectoarelor radar nu a apus inca – exista insa persoane care le folosesc si le gasesc extrem de utile. Am aflat acest lucru pe cont propriu, avand de facut un drum cu masina unui prieten ce avea instalat un astfel de dispozitiv.

Cei care sunt obisnuiti cu statiile radio auto simt o oarecare lipsa atunci cand pornesc la drum. Ma aflam in aceeasi situatie, pentru ca drumul ce il aveam de facut era destul de urgent. Surprinzator sau nu, detectorul radar instalat pe masina m-a salvat de la 3 “premii” pe care le-as fi “incasat” daca nu l-as fi avut.

Spre deosebire de o statie radio auto, un detector radar este tot timpul prompt. Uneori colegii din trafic ce au la randul lor statii nu raspund sau le au inchise, insa detectorul radar isi face datoria de fiecare data. Sunt perfect legale, cum nu poate fi vorba de unele statii pe care si le monteaza soferii – acele statii cu o putere mai mare de 4W. Un detector de radar devine astfel util si practic, nu mai esti nevoit sa asculti fara sa vrei toata palavrageala si zgomotele de fundal pe care le emite o statie. Detectorul se activeaza doar in momentul in care intercepteaza undele radio emise de aparatele radar montate pe autoturismele de politie.

Dupa cum spuneam, detectorul radar montat pe masina ce am condus-o m-a ferit de cateva amenzi – era weekend, acea perioada cand radarele sunt amplasate in cascada, in localitati consecutive. Intr-adevar, un detector radar nu te poate informa despre starea drumului sau despre cat de aglomerat este traficul, insa in ceea ce priveste avertizarea apropierii de un aparat radar isi indeplineste cu siguranta datoria. In plus, are si avantajul de a putea fi montat foarte usor si reglat in functie de nivelul de sensibilitate. Pentru cei ce au nevoie de un ajutor la drum doar in ceea ce priveste avertizarea prezentei aparatelor radar, un detector reprezinta solutia ideala – nu este neaparata achizitia unei statii radio auto.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *