Gandeste pozitiv!

S-a demonstrat stiintific ca efectul placebo ajuta. Sa gandesti pozitiv, sa fii optimist te ajuta sa razbati cand credeai ca nu mai ai sanse. Insa conform unor cercetatori asta ar putea dauna in egala masura. Pe principiul ce-i prea mult strica.

Cand crezi ca totul va fi bine de fapt ai parte de surprize si concret de sanse reale mai putine de a reusi sa ajungi acolo unde ti-ai propus. Studiul a fost realizat concret pe subiecti umani astfel ca intrebati cum va fi perioada de recuperare dupa o operatie cei care gandeau pozitiv s-au recuperat mai greu decat ceilalti.

Care sa fie explicatia de vreme ce o astfel de situatie este total pe dos fata de ceea ce credea marea majoritate? Cercetatorii spun ca tine de mai putine eforturi pe care le faci. Cu alte cuvinte vei spune ca totul va fi bine, esti convins ca vei avea un curs al vietii asa cum iti doresti insa in acest sens faci prea putine, de unde si posibilitatea de a intalni situatia exact pe dos.

Aceeasi cercetatori au facut o corelatie pe mai multe planuri. Astfel ca au analizat si bursa spre exemplu. Acolo unde intervenea o atitudine pozitiva, acolo unde se credea ca totul este bine si asa va continua a fost urmat de o perioada de cadere. Sa fie asta oare un caz edificator pentru conceptul de a te culca pe o ureche? In ideea ca este bine, ca nu trebuie sa te lupti si totusi sa patesti exact invers? Sau se poate corela cu idee de visator, cand optimismul se pare te transpune intr-o altfel de situatie decat cea reala.

Una peste alta gandirea pozitiva ajuta insa cu masura. Gandirea pozitiva iti da incredere in tine si stapan pe fortele proprii vei putea sa iti aduni fortele mai bine. Dar trebuie sa existe si o limita in acest sens.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *