Administrarea proiectelor

obiective-proiectFacem diferite greseli fara sa realizam care sunt acelea care ne afecteaza viata profesionala.

In zilele noastre o multime de oameni destepti, inteligenti cu idei, dar nu reusesc sa se ridice fiindca nu stiu sa le gestioneze si sa le execute.

Executia este foarte importanta in inceperea unui proiect sau a unei idei, acest lucru face magia sa se intample, problema este ca nu suntem invatati sa le executam. Daca urmariti acesti pasi, ati putea oricand sa va dezvoltati ideea in ceva maret.

1. Viteza de implementare

De indata ce ai o idee, sau inveti ceva care iti da imediat o idee, profita de ocazie imediat. Totul tine de cat de repede poti face un lucru, fiindca ai nevoie doar de un lucru sa poti incepe. Asta presupune utilizarea vitezei gandului si actiunii care iti va duce ideea de la inceput pana la final.

De-a lungul timpului, experienta ne-a invatat ca natura umana ne dicteaza ca daca te gandesti ca iti vei executa ideea mai tarziu nu o vei face, indiferent de cat de bun e sistemul tau de lucru.

Incepand imediat, scapi de procrastinare, iar tot ce este nevoie pentru asta este o simpla actiune, si anume :

  • Sa iei o idee de la un meeting si sa scrii un email despre ea.
  • Sa pui ideea intr-un program.
  • Sa intrebi prin birou, incercand sa afli daca mai este cineva in tema.
  • Schiteaza un framework in sistemul de gestionare a proiectelor.
  • Programeaza un timp limita.

2. Incepe Mic

In afara de a incepe rapid, ar fi recomandabil sa incepi ceva mic, fara sa ia amploare prea mare. Poate sa fie o treaba de 2 sau de 5 minute, dar nu o amana, pentru ca de indata ce o incepi, proiectul incepe sa se contureze.

Daca incepi ceva rapid si mic, nu o sa-ti dai seama cat de repede reusesti.

 3. Fii responsabil

O cale buna de a incepe si executa un proiect este sa spui cuiva despre asta, iar cu cat are o autoritate mai mare acea persoana, cu atat te tine mai dedicat acestui lucru.

Iar pentru a incepe un proiecte, incearca sa vorbesti cu cineva care a reusit in afacere, furand sfaturi si unelte pentru o reusita garantata.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.