Afectiuni dentare la adolescenti

Adolescentii sunt cei care de multe ori uita de alimentatie si de grija sanatatii si reusesc sa se confrunte cu cele mai periculoase afectiuni dentare, optand sa fie cei care apeleaza de multe ori la clinicile dentare pentru a-si reconstrui dentitia. De exemplu, tin minte ca atunci cand aveam cam 15 ani am avut nevoie de plombe dentare pentru ca o infectie a avut grija sa nu uit de acest aspect al sanatatii.

Pe atunci nu stiam de clinicile stomatologice si nici de clinicatrident.ro, care detine echipamente stomatologice de ultima generatie, detine un personal perfect abilitat si se pliaza pe cele mai noi strategii de extractie, utilizand cele mai eficiente produse. Clinica Trident ofera servicii de cosmetica dentara, endodontie, chirurgie OMF, ortodontie, parodontologie sau protetica dentara la cele mai accesibile preturi. Cu siguranta, daca este sa mai intampin o problema legata de dentitie, am sa apelez cu incredere la serviciile furnizate de aceasta clinica.

Afectiuni ale dintilor la adolescenti

Respiratia urat mirositoare este o probleme destul de enervanta si pentru adolescenti si pentru cei din jur, denumita in termeni medicali halitoza. De obicei este rezultatul unei alimentatii distorsionate, dar si care implica alte probleme dentare, ce stau la baza aparitiei acesteia. Astfel, problemele alimentare si cele de respiratie se intampla sa fie principalele efecte care pot aparea in lipsa acelor plombe dentare eficiente.

Suptul degetului este una din problemele care pot cauza iritatii si o gingie mai putin sanatoasa in cazul adolescentilor. Ca si bebelusii, adolescentii isi pot suge degetele, obicei care poate deveni destul de iritant si poate cauza grave probleme de sanatate, efectand buzele, gingiile, limba si implicit dintii. Cu toate acestea, daca obiceiul continua si la varsta adolescentei, atunci dintii vor avea probleme grave si pot deforma structura dentitiei.

Desi problemele dentare de mai sus sunt comune, ele pot fi tratate prin optarea unor plombe dentare, prin eliminarea acelor carii reliefate sau cu ajutorul unor masuri de auto-ingrijire. Tot ce trebuie sa stie si adolescentii si parintii este ca unele reguli despre sanatatea orala sunt importante, precum spalatul pe dinti, alimentatia corecta, igiena, masticatia corecta, vizita la medicul dentist, precum si o viata echilibrata, cu mai putin stres si probleme cotidiene.

 

You May Also Like

About the Author: admin

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *