Afectiunile ORL care ar trebui sa iti traga un semnal de alarma

cabinet ORL in Mures 2018

Dintre cele mai frecvente afectiuni intalnite in sfera ORL, se remarca amigdalitele, sinuzitele, otitele, dar mai ales sinuzitele. Nu te raporta la sezonul in care te afli pentru a te feri de fiecare in parte. Este bine sa ai mereu grija de tine si cu atat mai mult cand vine vorba despre aceste tipuri de probleme. Ai in vedere ca te poti alege cu ele indiferent de anotimp, iar netratarea la timp rezulta in complicatii greu de gestionat ulterior. Nu are rost sa mai spun despre simptomele deloc placute cu care te confrunti.

Mai ales vara ai grija de igiena corpului tau. Stiai ca principalii vinovati ai afectiunilor din sfera ORL, cel putin pe timpul sezonului canicular sunt piscinele insalubre? Fara o dezinfectare riguroasa si o igiena pe masura, ai sanse destul de mari sa te alegi cu o otita, rinosinuzita sau sinuzita de toata frumusetea. Cu atat mai mari sunt riscurile de imbolnavire cu cat sistemul imunitar iti este mai instabil.

Majoritatea avem tendinta de a consuma bauturi racoroase sau inghetata vara, iar rezultatele constau de multe ori in afectiuni ORL ca amigdalita sau laringita. Poti sa le ai si daca nu stii sa setezi aparatul de aer conditionat corespunzator.

Otita este o afectiune deseori intalnita. Apare aceasta din cauza ca igiena urechii nu se realizeaza cum trebuie. Da, chiar si betisoarele trebuie folosite intr-un mod anume pentru a nu dezechilibra mediul din interiorul urechii. Este adevarat ca rolul ceremenului este de a curata urechea, intr-o masura limitata insa. Sunt situatii in care acesta provoaca infectii, chiar si pierderea auzului. Ca sa rezolvi treaba eficient si sigur, cauta un cabinet ORL in Mures 2018, respectiv in orasul de care apartii. Interventia specialistului este cea mai recomandata in astfel de situatii.

Ce inseamna ORL?

Pentru ca gatul, urechile si nasul sunt organe invecinate, sansele ca afectiunea sa se transmita de la unul la altul sunt destul de mari. De diagnosticarea si tratarea bolilor se ocupa ORL-ul, adica sectia numita Otorinolaringologie. Noi folosim prescutarea pentru ca e o denumire destul de lunga si intortocheata.

Legat de afectiuni, recomandata este realizarea de controale constante. Cel putin in cazul bebelusilor sub 6 ani acestea sunt obligatorii. Desigur ca parintii vor sesiza daca cei mici au deficiente de auz spre exemplu, dar un control va confirma sau infirma prezenta unei afectiuni. Iti poti da seama daca cel mic e bolnav dupa cum raspunde la anumiti stimuli. Cand nu reactioneaza la zgomote diverse, e destul de limpede ca are probleme de auz. Sunt numai cateva din cazurile in care controlul ORL devine o necesitate.

Curiozitate

Stiai ca atunci cand treci printr-o schimbare de altitudine e natural sa ti se infunde trompa lui Eustachio? Este organul ce leaga urechea de partea inferioara a nasului. Spre exemplu, cei care merg cu avionul iar decolarea este brusca, trec prin variatii mari de presiune. Pentru ca vorbim despre un interval scurt de timp ca sa se realizeze echilibrul intre presiuni, ai senzatia de ureche infundata. Asta se intampla pentru ca timpanul nu mai vibreaza corespunzator.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *