Afla care sunt cele mai periculoase arme din istorie

Fiecare arma este facuta cu un anumit scop in minte. Armele sunt intr-o continua evolutie la fel cum au fost si nevoile luptatorilor. Uneori insa, aceste nevoi duc la crearea armelor, care sunt foarte folositoare si sunt unice.

Haladie

HaladieMulte arme interesante isi au originea in India, dar printre cele mai periculoase arme gasim “haladie, o arma de armata antica a Indiei, Rajput. Acesti samurai ai Indiei, duceau un stil de viata dedicat confruntarilor si luptei cu onoare folosind astfel de arme.

Haladie este o arma cu doua lame care sunt impreunate in centru de un maner. Arma avea o lama cubrata pentru a putea fi folosita mai usor in miscarile samurailor. Au fost multe adaptari dupa aceasta arma printre care si o varianta cu 3 lame impreunate intr-un singur maner. Aceasta arma antica a luptatorilor Indieni le dadea o reputatie intimidanta.

Madu

6_Madu_shieldFakirii, medicii musulmani si hindusi – nu aveau voie sa poarte la ei arme, asa ca au trebui sa impovizeze pentru a se putea proteja. Astfel acesti au creat arma numita Madu, care in mod oficial nu era considerata ca fiind o arma. Aceasta era facuta din doua coarne de antilopa conectate intre ele cu o bara. Aceasta arma era foarte buna pentru injunghierea adversarilor, desi era considerata ca fiind o o medota de aparare.

Stilul de lupta Madu este inca practicat. Acesta este numit Maan kombu, fiind o parte mai mare din arta silambam: o art mariatal Indiana care se bazeaza pe arme. Maan Komb “Coarnele carpioarei” este numit dupa materialul din care este construita arma. In timp s-a recurs si la alte animale pentru coarne. Totusi in ziua de astazi arta este in disparitie, intrucat legile actuale interzic  folosirea coarnelor de caprioara. Exista insa variante mai moderne ale armei realizate din otel ceea ce fac arma mult mai eficienta in lupta.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *