Afla ce trebuie sa stii despre Titanic!

Titanic
Titanic

Cu siguranta ca ai vazut deja filmul Titanic, insa te-ai intrebat vreodata ce s-a intamplat cu adevarat si care au fost cauzele si urmarile tragediei dincolo de ce a surprins filmul ?

Titanicul nu a fost cel mai mare dezastru maritim

Cand te gandesti ca au murit 1500 de oameni pe Titanic in momentul in care s-a scufundat vei spune ca este o tragedie de proportii. Insa daca e sa luam in calcul ca vasul german Wilhem Gustoff s-a scufundat avand la bord 9400 de oameni, din care 4000 au fost copii, tragedia Titanicului nu mai pare atat de tragica.

Sicrie in mare

Desi numarul tragedie au fost descoperite 306 morti in apa din care 119 nu putea fi recuperati din cauza conditiei in care se aflau. E greu de crezut ca acestia au fost pusi in sicrie in apa intrucat starea acestora nu le permitea aducerea pe mal pentru o inmormantare propice.

Titanicul nu era cine stie ce la vremea sa

Desi in prezent privim evenimentele Titanicului ca fiind o adevarata tragedie, in acele vreumuri nu era un mare lucru. Nimanui nu ii pasa de Titanic inainte de a se scufunda. In realitate nu au fost facute nici macar fotografii la prima plecare din port. Adevarata atentie era indreptata catre Olympic, vasul sora cu Titanic. Ca sa va faceti o idee. Cand s-a afalt despre tragedie ziarele au luat fotografii cu Olympic pentru a o ilustra drept Titanic intrucat nu aveau fotografii cu vasul.

Datorii dupa moarte

Nu stim cum sa catalogam acest lucru, dar cu siguranta este unul foarte ciudat. La doar o saptamana dupa ce s-a scufundat vasul tatal lui John Hume, unul din membrii ochestrei de pe Titanic, a primit o factura si un mesaj in care era scris: “Ne pare rau pentru moarta tragica a fiului dumneavoastra, aici aveti o factura de 5 shillings si 4 penni, costul uniformei pentru fiul dumneavoastra.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *