Afla totul despre vise…

Nu vom vorbi despre visele in care ne cufundam cu ochii deschisi ci vom vorbi despre visele in care dormim, suntem intr-un somn profund si subcontientul nostru are parte de diferite scenarii.

Toata lumea are anumite curiozitati legate de viata. Visele fac parte din viata si din acest motiv m-am gandit sa incercam sa lamurim cateva dintre ele. Iata anumite lucruri pe care ai vrea sa le afli:

In primul rand trebuie sa stii ca retii doar 10% din vis. In momentul in care te trezesti iti mai amintesti 50% din vis insa pe parcurs vei retine doar 10% din ceea ce ai visat. De asemenea, exista perioada REM care este reprezentata de momentul in care somnul este cel mai adanc. Daca ne trezim brusc, din diferite motive si ne aflam in momentul REM este posibil sa ne amintim foarte bine ceea ce am visat insa vom putea fi obositi intreaga zi. Se pare ca daca ne trezim brusc si inca eram in acest stadiu vom fi mult mai obositi deoarece creierul nu a reusit inca sa isi satisfaca somnul si odihna.

Multi oameni isi imagineaza ca atunci cand suntem in uterul mamei, dormim sau mancam sau facem anumite lucruri. Ei bine, trebuie sa stiti ca in momentul in care suntem in uterul mamei nu facem, decat sa visam intreaga perioada. Copilul are cicluri de visare dese care se repeta la 90 de minute si au capacitatea de ilustra viata extrauterina.

In timpul in care dormim se instaleaza paralizia intregului corp. Asadar, somnul secreta anumiti hormoni in care neuronii transmit o serie de impulsuri electrice spre maduva spinarii. Astfel, intreg corpul intra intr-o stare de relaxare foarte mare iar in momentul in care se ajunge la stadiul REM se transforma in paralizie. Astfel, acest proces face ca organismul sa nu reactioneze la ceea ce se petrece in vis si astfel veti avea o paralizie.

 

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *