Ai un copil bataus? Iata ce ar trebui sa faci!

Sunt foarte importanti copiii pentru fiecare persoana. Ne dorim ca acestia sa fie cat mai bine crescuti si sa dea dovada de bun simt si buna crestere. Totusi, uneori chiar nu stim ce ar trebui sa facem pentru ca micutii sa nu fie agresivi, mai ales cu ceilalti copii. Aceasta problema este foarte frecventa in randul oamenilor, asa ca este foarte important sa stim sa luam atitudine in momentul in care ni se intampla acest lucru.

Exista copii care sunt mereu batuti de altii. In acest caz trebuie procedat altfel. Daca lucrurile par a fi serioase, tatal trebuie sa vada despre ce este vorba. De cele mai multe ori, un copil mai mic agreseaza pe unul mai mare: acesta se teme de propria lui forta si n-ar vrea sa-l bata pe unul mai mic deoarece, de exemplu, nu vede asa ceva in familia lui. Mai sunt si copii care, nu se stie de ce, se lasa batuti sau chiar ii provoaca pe altii sa fie batuti si nu numai la scoala. De cele mai multe ori, dupa cateva zile, avand permisiunea sa primeasca lovituri si sa fie atent la felul in care le primeste, copilul isi va invinge timiditatea, va riposta la randul sau si nu va mai fi agresat de ceilalti.

 Deseori poate fi vorba si despre un copil singur la parinti, caruia i s-a repetat cu insistenta ca nu-i frumos sa fie bataus. Acasa, aceasta povesteste: „Toti copiii ma bat si sunt rai cu mine…” iar parintii ii raspund: „Apara-te, apara-te!”. Dar el nu a invatat sa se apere, neavand ocazia pana acum sa fie agresiv. Sa spunem inca o data ca un copil care este incurajat sa fie foarte atent la felul in care este agresat, dupa ceva timp va sti foarte bine sa loveasca la randul lui si sa se faca respectat. Este un lucru care se invata.
Asadar, este foarte important sa stim sa luam atitudine in momentul in care copilul este agresiv cu ceilalti copii.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *