Aloe Vera

aloe vera

Aloe Vera este una din cele mai putin pretentioase plante de casa. Necesita putina ingrijire, insa nu este chiar atat de dificila- trebuie udata ocazional, are nevoie de putin caldura si trebuie fertilizata din cand in cand. Iar daca ai sa cresti o astfel de plaanta in casa ta, trebuie sa stii ca esti posesorul unei plante cu o importanta in medicina impresionanta.

Aloe Vera este o planta supusa, in momentul de fata, unor cercetari in vederea determinarii efectelor plantei asupra bolilor acute si grave, precum cancerul, SIDA si tuberculoza. Acest lucru ar inseamna un mare castig in medicina daca aceasta planta ar putea contribui cu succes la tratarea acestor boli. In prezent, planta este folosita cu cel mai mare succes in ameliorarea problemelor pielii.

Aloe este utilizata in tratarea eczemelor. Cercetatorii au observat ca seva produsa de planta de aloe poate fi folosita si in reducerea inflamatiilor, in timp ce aloe vera sub forma de gel grabeste vindecarea taieturilor si a ranilor. Potrivit cercetatorilor, beneficiile terapeutice ale aloe vera se datoreaza si compusilor prezenti in gelul frunzelor de aloe. Pe langa folosirea sa ca ingredient principal in realizarea produselor cosmetice, aloe vera este utilizata si in tratarea unor afectiuni medicale. Printre aceste afectiuni se numara bolile ficatului, ulcerul, hemoroizii si afectiunile colonului.

Preparatele din Aloe Vera pot reduce durerile pielii cauzate de arsurilor solare. Aceasta actioneaza ca un strat protector asupra pielii si ajuta la rehidratarea ei. Cand pielea este hidratata isi revine mai rapid dupa arsurile provocate de expunerea excesiva la soare.

Aloe Vera si produsele cosmetice

Sucurile si gelurile de aloe vera sunt folosite cu succes in compozitia produselor cosmetice si sunt distribuite in magazine pentru consum. Cunoasterea ariei largi de utilizare a plantei si a beneficiilor reprezinta un avantaj pentru orice persoana.

Aloe vera poate fi folosita in domeniul frumusetii pentru: creme faciale, gel de par, gel contra arsurilor solare, vindecarea si ameliorarea ranilor si zgarieturilor minore, tratamentul acneei, indepartarea vergeturilor din timpul sarcinii, indepartarea matretii, lotiuni calmante dupa barbierit, deodorante.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.