Anul 2015 – an de foc pentru Romania

cladire in flacari

Ultimele stiri din Romania ne fac sa ne punem intrebarea daca nu cumva tara in care traim a fost sub stigmatul focului inca de la inceputul anului. Din ce in ce mai multe informatii televizate sunt cu si despre incendii, case arse, oameni care au decedat din cauza incendiilor, dar si a nerespectarii normelor de autorizare legala a dispozitivelor electrice instalate in casa.

An de foc pentru Romania

Alaturi de victimele clubului Colectiv sunt si cei mai multi dintre romani, care in semn de solidaritate pentru ei militeaza pe strazile marilor orase pentru o schimbare. Ce se va intampla sau care va fi rezultatul nimeni nu pare sa stie, insa important este ca se cer masuri urgente.

Anul de foc pentru Romania a insemnat nu de multe ori case arse, scoli in flacari, masini care au ars, dar si o multime de spatii si depozite arse in intregime. De exemplu, in Suceava, anul acesta au ars unele din cele mai importante spatii comerciale, precum Rozita din Scheia. Nu a fost de neglijat nici seminarul teologic Sf. Ioan Cel Nou de la Suceava, unde intreaga arhiva s-a distrus, iar tinerii seminaristi abia au reusit sa scape de sub focul care a mistuit intreaga cladire din lemn.

Nu sunt de uitat nici marile scoli din Neamt care au ars pentru ca nu erau asigurate si nici nu se ingrijea nimeni de instalatia electrica. De altfel, in multe dintre orasele din tara focul si-a spus cuvantul, fie din neatentie, fie din implicare. Insa, cum ne spuneau si noua parintii cand eram mici, cu focul nu e de joaca. Nu trebuie sa ne jucam cu focul!

Pana in prezent, nu s-a schimbat nimic. Romania continua sa fie o tinta clara a bilei cu foc, care pare sa mistuie rand pe rand cladiri, vieti omenesti si o multime de ganduri pentru un viitor mai bun. Nimeni nu isi doreste sa se intalneasca cu focul, iar in aceste momente nu putem decat sa transmitem un gand bun si o ruga celor care se numara printre victimele spitalizate ale incendiului din Colectiv.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.