Apple a anuntat un nou sistem de operare

iOS

Apple a anuntat un nou sistem de operare atat pentru iPhone cat si pentru iPod. Cum era de asteptat, noul sistem de operare se numeste iOS 9 si are o multime de imbunatatiri si caracteristici.

Imbunatatirile iOS 9 aduc asemanari cu anumite caracteristici ale sistemului de operare Android. Cu fiecare sistem de operare nou lansat, Apple isi propune sa elimine dependenta utilizatorilor sai fata de anumite aplicatii, asa ca, in felul acesta construieste unele aplicatii care sunt introduse in mod direct in iOS si vor fi disponibile pe orice telefon iPhone sau pe iPod.

Care sunt noutatile Apple?

Noul sistem de operare iOS 9 va aduce o noua aplicatie NEWS, care va fi o aplicatie nativa marca Apple, si care va fi o sursa de incredere de stiri din strainatate. De asemenea, lumea media care s-a asociat cu cei de la Apple vor putea sa creeze continut special pentru aceasta aplicatie, care va avea interactivitate si imagini speciale. Acesta vine ca un raspuns la Instant Articles a retelei de socializare Facebook, care face acelasi lucru.

Aplicatiile pentru notite exista de multi timp pe iPhone, insa aceasta presupune doar un text simplu si este lipsit de alte functii suplimentare. Cu iOS 9, Notes devine o alternativa pentru cei care vor sa inlocuiasca Simple Note sau Evernote. Notes permite adaugarea unor link-uri, harti sau fotografii. De asemenea, aceste notite pot fi transformate in liste de cumparaturi si trimise pe mail sau in Safari, si pot fi editate de oriunde- de pe iPad sau Mac.

Incepand cu iOS 9, utilizatorii Apple vor putea sa deschida si o a doua aplicatie pe ecranul dispozitivului, care va fi afisata langa cea principala. Aceasta optiune de multitasking va fi disponibila doar pe iPad.

De asemenea, Apple are o noua aplicatie numita Android Migration care permite importarea contactelor si istoria mesajelor, a fotografiilor si a videoclipurilor, a muzicii si a conturilor de e-mail sau Facebook. Asadar, utilizatorii Android pot trece pe iOS.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *