Atacuri sinucigase in Afganistan

afghanCel putin patru oameni au murit dupa un atac sinucigas suspectat intr-o sectie de politie din estul Afganistanului. Oficialii politiei din orasul Jalalabad spun ca bataliile cu arme au inceput dupa un atac mai complex al insurgentilor.

Rapoartele sugereaza cum ca o masina cu bomba a tintit sectia de politie, imperuna cu pana la cinci barbati inarmati. Un purtator de cuvant pentru guvernul provinciei Nangarhar spune ca batalia a continuat pentru patru ore dupa ce a inceput atacul de dimineata.

Se crede ca insurgentii au luat cu asalt sectia de politie in inima orasului, au inchis birourile guvernamentale si sediul guvernului. Sediq Sediqqi, purtatorul de cuvant pentru ministru intern, spune ca 5 luptatori au fost ucisi, iar atacatorii ramasi  s-au ascuns inauntrul sectiei de politie.

Martorii si soferii din oras au spus celor de la BBC ca, cladirea condusa de stat Radio Television Afhanistan a fost una dintre multele cladiri care erau inca in foc urmand atacul. Un oficial senior al politiei din Nangarhar a declarat pentru postul de telviziune BBC ca exista o lupta serioasa care se petrece intre politisti si atacanti chiar acum.

Mahammad Habib, un martor, spune ca explozia a scuturat orasul. Acesta sustine ca s-a trezit si geamurile sale au fost stricate din cauza schimburilor de focuri si exploziilor care s-au petrecut de-a lungul diminetii. Acum, aproape jumatate de oras ramane inchis.

Un taximetrist local pe nume Khan Jan, a declarat ca sunetele exploziilor erau asurzitoare, a fost o explozie puternica ce a spart geamurile magazinelor din apropiere si a caselor. A trezit intreg orasul.

Marti, un atac sinucigas din nordul Afganistanului a ucis 17 civili, incluzand femei si copii, si a ranit mai mult de 60 de oameni. Atacurile vin in timp ce cetatenii din afganistan se pregatesc sa tina alegeri presedentiale pe 5 Aprilie. Talibanul a promis o campanie de violenta pentru a opri votul.

 

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *