Au aparut masinile autonome in Anglia!

Masina Google

Am auzit de ceva vreme despre masinile autonome insa nu stiam care sunt acestea si ce anume presupun. Am aflat mai multe despre acestea dupa ce am decis sa apelez la un amanet auto pentru a diversifica masinile pe care le conduc, aceasta fiind una dintre cele mai mari pasiuni ale mele. Iata ce am aflat eu despre masinile autonome, lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti si voi:

Masinile care se conduc singure sunt permise pe drumurile publice in Anglia, incepand cu Ianuarie 2015, dar ar putea sa treaca ceva timp pana cand navetistii chiar sa le poata folosi.

Orasele din Anglia pot plasa oferte de a deveni zone de test drive pentru masinile autonome, si din toate solicitarile, 3 orase vor fi alese, spune Vince Cable, secretarul afacerii.

Cateva grupuri de inginerie, incluzand unul din Universitatea de la Oxford, au experimentat cu tehnologiile masinilor autonome pe drumuri private. Testele fondate de guvern ce urmeaza sa se desfasoare, vor marca prima data cand masinile autonome vor fi permise pe drumurile publice. Perioada de test poate tine de la 18 pana la 36 de luni.

Ministrul transportului, Claire Perry, a spus intr-o declaratie ca masinile autonome au un potential urias de a transforma reteaua de transport a Angliei, ar putea imbunatati singuranta, reduce congestia si scade emisiile, in special CO2. Aceasta spune ca sunt determinati sa asigure masinile autonome indeplinind potentialul acesta, de aceea analizeaza obstacolele de reguli pentru a produce scheletul potrivit pentru a aduce aceste masini pe drumurile Angliei.

Anul trecut, s-a fost anuntat ca orasul Milton Keynes, la 53 de mile in nordul Londrei, ar primi 100 de masini autonome pentru test drive, dar nu se va intampla acest lucru pana in 2017.

In Statele Unite ale Americii, California, Nevada si Florida sunt toate site-uri aprobate pentru testele masinilor autonome, de asemenea zone in Japonia si Suedia. Poate cel mai important, masinile autonome Google au fost vazute pe strazile din Mountain View, California, casa sediului Google. Toyota a intrat si ea pe piata cu propria masina.

Orasele din Anglia care sunt interesate sa devina zone de test au avut timp pana pe 1 Octombrie sa-si declare ofertele. Cele 3 orase selectate vor primi 10 milioane de lire ce vor fi impartite egal intre ele, insa nu este pentru moment o informatie publica.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *