Autocontrol, spalatul vaselor si scaderea in greutate

spala vasele

Ceea ce urmeaza sa aflati va va schimba viata si este un fapt surprinzator de simplu.

Autocontrolul este abilitatea fiecaruia de a se opri dintr-un anume lucru, de a nu asculta vocea dominanta a mintii care dicteaza de cele mai multe ori ceea ce este de facut. Cand intarzii si amani tentatiile si recompensele imediate, este un semn de bun autocontrol.

Multi dintre noi simtim ca nu avem prea mult autocontrol. Stam pe canapea in loc sa facem miscare, desi vrem sa slabim. Lasam vasele sa se adune in chiuveta, sperand ca in cele din urma le va spala altcineva. Lasam corespondenta sa se adune in loc sa o verificam si sa o aruncam pe cea care nu este necesara; mancam mancare nesanatoasa, visam cu ochii deschisi in loc sa muncim, cheltuim banii sub impulsul nevoilor de moment, ne pierdem cumpatul sau ratam din cauza comoditatii intalniri importante. Toate acestea sunt tentatii carora nu trebuie sa le cedam, trebuie sa ne exersam autocontrolul personal. Este asemenea unui muschi, cu cat este utilizat mai des, cu atat va fi mai usoara folosirea sa.

Cum poti exersa acest muschi? Mult mai usor decat ai crede. Trebuie sa alegi pur si simplu unul din lucrurile enumerate anterior si in loc sa il amani, sa il practici in mod consistent. Astfel:

  • mergi la sala sau fa exercitii fizice de minim trei ori pe saptamana
  • fa plimbari de 30 minute zilnic
  • hidrateaza-te corespunzator – bea macar 5 pahare cu apa pe zi
  • spala vasele imediat ce le-ai folosit si nu le lasa sa se adune in chiuveta
  • verifica imediat corespondenta in loc sa o lasi sa se adune.

Oricare din aceste lucruri vor aduce beneficii, daca sunt sustinute. Vei observa ca vei incepe sa slabesti, vei renunta la vicii, vei avea un stil de viata mai sanatos, vei fi mai organizat, toate acestea doar pentru ca ai ales sa parcurgi acesti mici pasi pentru a ajunge la un autocontrol deplin.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *