Avantajele Clonarii Umane

Clonare

ClonareBarrack Obama a spus intr-o declaratie ca clonarea umana este periculoasa, profund gresita si nu are loc in societatea Americii sau in orice alta societate. Ceea ce a inceput ca o realizare majora in zona biologiei, a devenit mai tarziu una din cele mai controversate probleme din lume. Vorbim despre clonarea umana, procesul in care se produce o copie identica genetica  a unui om. Intreaga lume pare sa fie impartita in probleme de clonare etice, unii oamenii sustinand aceasta practica si altii find impotriva sa.

Procesul este destul de similar cu procesul prin care gemeni identici sunt nascuti. Diferenta totusi, este ca nasterea gemenilor identici este un proces natural, in timp ceea ce numim clonare umana este un proces artificial. Fundamental, poate fi grupatin doua categorii, clonarea reproductiva umana, in care o clona umana este creata si clonarea terapeutica, in care celulele umane sunt clonate pentru a fi folosite in medicina si cercetare.

Totul are avantajele si dezavantajele sale, clonarea umana nu face nici o exceptie. Este intotdeauna inteligent sa intelegi partea pozitiva si negativa a problemei inainte de a-ti forma o opinie. Indiferent ca este clonarea reproductiva umana sau clonarea terapeutica, avantajele si dezvantajele au fost luate in concsiderare cand s-a incercat a se determina daca procesul este sigur sau nu.

Am auzit de nenumarate ori argumentul ca, clonarea in general nu numai ca ne va ajuta sa salvam planeta si speciile animale pe cale de disparitie. In forma sa avansata, va fi un ajutor grozav si pentru oameni de asemenea. Practica clonarii reproductive, de exemplu, va ajuta cuplurile infertile sa aiba copii. De fapt, chiar si cuplurile de acelasi sex vor putea fi capabili sa aiba copii fara sa trebuiasca sa apeleze la metode cum este surogarea si donarea de sperma.

Mai important, modificarile genetice vor avea cu totul alte intelesuri, in timp ce parintii vor fi capabili sa aleaga anumite trasaturi pe care vor vrea sa le vada in copii lor.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *