Beneficiile dalelor de pavaj

dale pavaj

Sunt foarte multe avantaje legate de folosirea de dale de pavaj. In functie de materialul in care sunt realizate acestea au o serie de beneficii unice ce pot fi folosite in diverse situatii si decoruri.

In ultima vreme am observat din ce in ce mai multe trotuare si suprafete acoperite cu pavele. Acestea sunt folosite deoarece ofera mai multe avantaje din punct de vedere al pretului, intretinerii si al functionalitatii acestora. Motivele pentru care dalele de pavaj au devenit un material excelent in acoperirea unei suprafete se leaga de caracteristicile benefice ale acestora.

Durabilitate si rezistenta

Dalele au abilitatea de a rezista in timp foarte bine. Indiferent de conditiile atmosferice acestea vor rezista fara mari probleme. De asemenea greutatea si presiunea care acestea o suporta este foarte mare, ceea ce le face excelente atat pentru siturile industriale cat si pentru propria curte din fata casei. Dalele pot fi folosite pentru realizarea de drumuri de acces, trotuare si curti interioare.

Integritate flexibila

Faptul ca acestea au o forma care le permite asezarea intercalata, ofera o rezistenta si o flexibilitate mai ridicata fata de cimentul in sine. Dalele se adapteaza in functie de miscarea solului de dedesubt si simplul lor mod de asezare impiedica aparitia de crapaturi in suprafata.

Beneficii pe termen lung

In cazul in care dalele cedeaza din diverse motive, acestea pot fi inlocuite foarte usor si costurile sunt foarte mici. Fie ca e vorba de un defect sau ca sunt patate procesul de inlocuire este foarte simplu. E ca si cum ai inlocui o piesa intr-un puzzle. De aceea preturile de intretinere si mentenanta sunt foarte mici. Pe termen lung avantajele legate de costuri se vor face cunoscute.

Montare rapida

Montarea dalelor este deosebit de rapida si simpla, nu trebuie sa astepti sa se usuce sau sa se aseze, precum in cazul in care ai folosi cimentul. Asfel ca, nu numai costurile legate de intretinere vor fi mici, ci si costurile legate de instalare si montare vor fi mai mici. Odata ce au fost instalate acestea pot fi folosite ca o suprafata stabila si utilizabila.

Sunt “verzi”

Nu ne referim la culoare, dat fiind faptul ca majoritatea dalelor de pavaj sunt realizate din materiale naturale, acestea nu vor contamina cu nimic mediul inconjurator si procesul de instalare nu necesita folosirea de diverse substante toxice sau periculoase.

Integritatea culorii

Pavelele isi retin foarte bine culoarea imprimata. Astfel le poti folosi in diverse aranjamente sub forma unui mosaic, pentru a oferi un aspect unic suprafetei pavate. Nu sunt probleme legate de pierderea culorii si de degradarea aspectului. Culoarea acestora nu este data de un pigment artificial ceea ce face culoarea sa reziste in timp.

Suprafata sigura

Suprafetele alcatuite din dale pavaj, sunt foarte sigure intrucat nu permit alunecarea. Fiecare pavela are o supfrafata cu o textura abraziva. Acestea sunt foarte potrivite pentru zonele care sunt in preajma apelor, pentru a reduce riscul de accidentari. Spre exemplu, sunt excelente langa o piscina sau langa o fantana arteziana.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *