Ce alegi intre siguranta si confort financiar

In viata trebuie sa luam decizii. Fie ca ne place sau nu trebuie sa alegem o cale care fara doar si poate va avea un impact pe viitor. Iar cand vine vorba de un loc de munca se pune in balant fie confortul financiar, stabilitatea oferita. Ce alegi?

Exact ca si in cazul bugetarilor- lucrezi ca si bugetar cu o oarecare stabilitate sau te angajezi la privat cu un venit mai mare insa fara beneficii de zile libere spre exemplu. Surprinzator sau poate nu cei care lucreaza in domeniul financiar merg poate si cu o doza de risc inainte. Prefera oricand un pachet salarial mai mare chiar daca este un job de moment. Asa cum reiese dintr-un sondaj acesti 56% merg increzatori pe fortele proprii. Pana la urma daca stii ceea ce faci, esti specializat in domeniu poti oricand sa gasesti si alte job-uri. Insa sa te multumesti cu putin inseamna sa iti limitezi din start posibilitatile.

De ce un job mai prost platiti insa cu siguranta pe termen lung. Din varii  motive si mai ales ajuns la o varsta cand nu iti permiti sa mai risti te plafonezi. Alegi sa ai un salar mai mic insa care vine sigur luna de luna, ceea ce iti permite un oarecare control al cheltuielilor, a bugetului.

Cantarind ambele parti nu stim pe ce cale o vom lua. In randul tinerilor spre exemplu se pune accent fie pe ideea de a accepta orice si oriunde se poate caci lipsa de experienta este un dezavantaj. Mai exista o categorie, a celor care merg pe risc pentru ca de indata ce vor fi “pe tusa” nu au rate sau probleme de acest gen care sa urgenteze. Si o ultima categorie este a celor care trecuti de o varsta merg pe ce se poate. Cu gandul ca au copii de crescut si rate de platit aleg in functie de aspecte ce definesc viata: program ce permite sa merg dupa copil la gradinita, program care permite sa stau acasa in weekend cu familia, program care pe termen lung implica o siguranta ca munca facuta nu este sezoniera etc.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *