Ce probleme putem combate cu ajutorul usturoiului

Usturoiul este o planta care se gaseste aproape in toate gospodariile. Acesta este considerat un condiment care da savoare mancarii, facand-o sa fie absolut delicioasa.

Putini dintre noi stiu si care sunt efectele inimaginabile ale usturoiului. Ei bine, stim ca ne ajuta la sanatate, insa care sunt efectele lui? In continuare vom discuta despre efectele miraculoase ale usturoiului, efecte asupra sanatatii. Iata care sunt acestea:

In primul rand trebuie sa stiti ca usturoiul este cel care reintinereste ficatul. O valoarea foarte importanta a usturoiului o are aceea ce a regenera ficatul. Principala valoare a usturoiului in tulburarile hepatice consta in puterea sa de a detoxifia prin eliminarea bacteriilor putrefactive din intestine si, astfel, de a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor  gastrice si ajuta la stimularea si intensificarea fluxului sanguin prin ficat. Daca usturoiul nu e tolerat, cauza e o deficienta a organelor digestive – mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat in stare buna nu se va revolta niciodata impotriva unui element atat de natural si benefic ca usturoiul.

Apoi, usutoiul este foarte bun pentru bolile de stomac. Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac si intestine, afirma un reputat cercetator si expert in terapia cu usturoi. Se stie ca allicina din usturoi stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor, pentru a secreta enzime digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de asemenea afectiuni trebuie sa fie diluat sau amestecat cu altemancaruri, precizeaza acelasi expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului esteacela de a-l gati, sau a-l combina cu ou si lapte. Totusi, usturoiul nici macar nu e nevoie sa fie mancat. Se poate folosi in cataplasme sau bai pentru picioare si maini, spre a calma stomacul.

Ei bine, usturoiul trebuie sa existe in bucatariile fiecare persoane, mai ales stiind toate calitatile sale.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *