Ce te invata scoala?

Am trecut la fel ca si voi dragi cititori prin 12 ani de scoala la sfarsitul caruia am sustinut contraversatul de acum “examen de maturitate”. Am invatat incepand de la sistemul circulator si excretor pana la drama interbelica si bataliile purtate de Gerula, dar din toate nu am ramas decat cu o capacitate buna de memorare, astfel spus, mi-am dezvoltat o parte a creerul pe care o sa am ocazia sa o folosesc si dupa terminarea scolii.

Concret, scoala romaneasca nu te invata nimic, iar cel mai greu este sa pui in aplicare ceea ce ai invatat. Multi nu reusesc sa transpuna in viata ceea ce au invatat in timpul scolii, iar acest lucru consider ca in mare parte se datoreaza sistemului educational romanesc, care nu pregateste decat niste indivizi ci nu oameni pregatit sa infrunte pragmatic viata. Deriva societatii romanesti se datoreaza in marte parte si scolii romanesti care nu invata viitori adulti chestii pragmatice, lucruri care sa ii ajute sa isi gaseasca rostul in viata ci mai mult ii debusoleasca distrugandu-le lucrul lor cel mai de pret:personalitatea.

Asadar, distrugerea personalitatii indivdului in scoala romaneasca se realizeaza gradual, iar in final constatam ca cei mai buni elevi care asimileaza cele mai multe cunostiinte nu se integreaza in societate si nu reusesc astfel in viata…Care o fi oare calea de mijloc?

You May Also Like

About the Author:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *