Cele mai bizare fobii

Multe persoane ajung sa se teama de diverse lucruri, de inaltima, de moarte, de apa de nori si multe altele. In momentul in care aceasta frica devine una irationala si excesiva devine o adevarata fobie. Depinde de cele mai multe ori de persoana in cauza, de capacitatea acesteia de a se controla si de a se comporta.

Ablutophobia

Este frica de a te spala, de a te curata sau sa faci baie. Aceasta este intalnita mai des la femei si la copiii care nu au o stare emotionala stabila.

Chorophobia

De obicei cand esti bucuros si doresti sa te exprimi o faci prin dans. E ciudat sa crezi ca dansul poate fi o adevarata fobie dar sunt cazuri.

Koumpounophobia

Cum sa iti fie frica de nasturi ? Koumpounophobia e frica de nasturii de orice fel. Cei ce sufera de aceasta fobie ajung sa se teama si de mode sau discuri de mici dimensiuni.

Estiophobia

Aceasta este frica de haine. Cei ce sufera de aceasta nu vor arunca toate hainele si vor umbla goi. Frica se refera in special la anumite materiale din care este confectionata imbracaminte.

Caligynephobia

Ei bine am trait sa o aflu si pe asta. Aceasta este fobia de frumusete. Da sunt foarte multi barbati care se tem de femeile frumoase. Aceasta este deobicei intalnita in perioada adolescentina si la barbatii cu alte orientari sexuale.

Euphobia

De cele mai multe ori cand primesti o veste buna esti destul de fericit si entuziasmat. Unele persoane au dezvoltat o adevarat fobie din acest sentiment. Acestia nu se tem de vestea buna in sine, ci de consecintele acesteia. Ei cred ca o veste buna este de obicei urmata de una rea.

Allodoxophobia

Este o fobie de care probabil ca toti suferim intr-o oarecare masura. Frica de opiniile altor persoane, mai ales cele legate de personalitate, vestimentatie, casa si alte elemente personale.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *