Cele mai ciudate traditii din China

Desigur ca pentru fiecare popor in parte identitatea culturala conteaza si defineste unicitatea acestuia. Intr-o oarecare masura unele aspecte sunt menite sa socheze cu adevarat. Mai ales pentru cei care nu fac parte din cercul cultural anume totul este cu mult mai surprinzator. O demonstreaza un obicei ce practic ii obliga pe chinezi sa asiste la moartea unui taur.

Totul vine cu o simbolistica caci de la prezenta animalului in sine si pana la traditia cu toate etapele sale totul are o poveste in spate. Intreaga procedura dateaza de mai bine de 500 de ani, atunci cand a se sacrifica un animal era o metoda de a venera zeii. In mod concret satul Baojiang sin regiunea Guangxi Zhuang pastreaza obiceiul spanzuratului taurului. Un taur este plimbat in prima faza prin tot satul, ideea fiind de a “aduna” ghinionul. Satenii il decoreaza cu flori rosii si il conduc practic la spanzuratoare. Agatat de un copac si lasat sa moara incet si sigur satenii urmaresc pas cu pas acest proces pana la ultimul moment. Se spune ca este menit sa alunge raul si in schimb aduce prosperitate si belsug pentru intreg satul, de la sateni la recolta.

Pe cat de sumbru pe atat de folositor in credinta lor populara, pe cat de socant pe atat de bine pastrata traditia si in zilele noastre. Mai mult decat atat in acelasi sat obiceiul spanzuratului se practica si in cazul vacilor, asta ca o avertizare pentru cei care incalca regulile unele chiar nescrise ale comunitatii.

Socant este din punct de vedere al practicii de sacrificare a animalului caci nu sunt singurii care au astfel de obiceiuri. La fel de surprinzator este cum sa pastreaza o astfel de traditie mai ales in zilele noastre cand modernul isi spune cuvantul in marea majoritate a aspectelor vietii.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *