Comportamentul unei femei insarcinate

Se intampla de foarte multe ori ca femeile sa nu fie suficient de documentate si sa isi doreasca acest lucru cu privire la sarcina. Din acest motiv urmeaza cateva sfaturi referitoare la femeile insarcinate.

Miscarea fizica trebuie sa faca parte din programul tau zilnic in sarcina si trebuie pus in aplicare inca din primele zile de dupa aflarea fericitei vesti. Inainte de a te gandi sa te inscrii la sala de fitness sau de a-ti face planuri legate de antrenamente viguroase acasa, este recomandat sa ai aviz medical pentru astfel de activitati.

Pana sa te aventurezi in antrenamente fizice complexe, este indicat sa iei in calcul cateva masuri ceva mai simple si sigure: plimbari mai lungi, mers pe jos, dans, yoga etc. Cel mai important este sa nu cazi in capcana in care pica foarte multe gravide, care privesc sarcina ca pe o perioada “bolnavicioasa”, pe care trebuie sa o petreaca mai mult in pat.

Sarcina nu te impiedica sa iti urmezi cursul firesc al vietii si sa faci sport, atat timp cat practici activitati care sunt sigure pentru conditia ta.

Alimentatia ta nu se va schimba total in perioada sarcinii, dar va suferi cateva schimbari menite sa te protejeze de pericole, sa furnizeze fatului toti nutrientii necesari pentru dezvoltare si sa te ajute sa ai suficienta energie pentru a duce sarcina la termen. Este timpul sa bagi mai mult in seama fructele, legumele, lactatele si cerealele in mesele zilnice.

Stai departe de ouale, carnea si pestele sau fructele de mare care par a fi gatite incomplet, intrucat risti sa te infectezi de paraziti si bacterii care iti pot pune in pericol sarcina. Nu trebuie sa renunti chiar la toate rasfaturile culinare, dar este important sa ai un regim echilibrat, in care alimentele sanatoase sa primeze in fata prajelilor, gustarilor nesanatoase si dulciurilor.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *