Contul copiilor pe retele sociale

cont online

In zilele moderne conturile pe retele sociale sunt atat de comune incat se extind clasele celor interesati de aceasta forma de socializare. Doar ca intr-o oarecare masura asta ar putea afecta bunul mers al lucrurilor, cel putin pentru perioada de dezvoltare a tinerilor inca minori.

Ce faci cand copilul isi doreste un cont pe o platforma online? Singura posibilitate de a pastar in echilibru din acest punct de vedere este supravegherea acestora in ceea ce fac. Daca se interzice totul este cu atat mai interesant si de dorit. Asadar, parintii nu au de ales intr-o oarecare masura doar sa tina cont de o nevoie de limitare. Nu e ca si cand totul atat de usor insa caci se prea poate ca tanarul in cauza sa considere ca este limitat si ii sunt incalcate drepturile.

Ca sfat pentru parinti ce trebuie sa ii ghideze pe copii sa tinem minte ca nu toate informatiile sunt necesare a fi dezvaluite si mai cu seama nu toata lumea trebuie sa stie in mod real si la fiecare pas ce se intampla. Auzim destul de dese cazuri cand hotii isi stiu reperele dupa cei care se lauda in mediul online ca sunt in cine stie ce zona. Asadar, numar de telefon, date de contact nu ar trebui sa fie vizibile.

Mai mult decat atat prietenia in mediul virtual este si ea inselatoare asa ca ar trebui sa existe si aici un filtru. Nu se permite ca oricine sa fie prieten cu tine, sa distribuie tot felul de texte mai putin ortodoxe si educative. Asa ca un fitru trebuie sa existe si aici insa si in modul in care cineva poate intra in contact cu tine.

Exista poate ca prea multe pericole si asta pentru ca lumea online nu se prea ppate controla. Asa ca o dubla preocupare este aceea de a face ca totul sa treaca de la interes la banal.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *