Corpul uman. Stiai ca…?!

1. Apendicele

Apendicele are o reputatie destul de negativa. Se considera ca fiind nefolositor corpului. Tot ce pare sa faca este sa se lase infectat si sa provoace conditia numita apendicita. Recent s-a descoperit ca apendicele este foarte folositor pentru bacteriile care ajuta in sistemul tau digestiv. Acesta ia o parte din stresul la care este supus zi de zi stomacul tau.

2. Numarul de atomi

Este foarte greu sa estimezi cu exactitate cati atomi ajung sa fie in corpul tau. Dar in medie se estimeaza ca un adult are aproximativ 7,000,000,000,000,000,000,000,000,000 ( 7 octiliaone ) de atomi.

3. Pierderea Parului

Este greu de crezut, dar avem aproximativ acelasi numar de fire de par pe corp cat un cimpanzeu. Singura diferenta este ca parul nostrui este nefolositor si atat de fin intrucat o mare parte din el este aproape invizibil. Nu se stie de ce oamenii si-au pierdut “blana”.

4. Pielea de gaina

Sentimentul “pielii de gaina” este inca greu de descris. Acesta apare cand micii muschi de la baza fiecarui fir de par se contracta. In cazul animalelor acest proces se realizeaza cu scopul de a ridica firele de par pentru a prinde mai mult aer intre acestea, asftel se creaza un strat izolator impotriva elementelor naturii. La oameni insa, face doar pielea sa arate ciudata.

5. Oamenii in spatiu

Filmele SF au ajuns sa imprime opinia ca de ar fi sa stai in spatiu fara costumul de protectie vei ajunge sa mori in moduri spectaculoase, ba chiar sa-ti explodeze corpul. In realitate insa, corpu ar suferi cateva schimbari. Este adevarat ca ai incepe sa cresti in volum dar nu suficient cat sa explodezi. Chiar daca lichidele ajung sa fiarba in vidul spatiului, sangele din corp este tinut la o presiune constanta de sistemul ciculaor. De asemenea chiar daca in spatiu este foarte frig, vidul este un foarte bun izolator asa ca ai ajunge sa pierzi caldura din corp mai repede pe timpul iernii imbracat pana la gat.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *