Cum ne-a influentat copilaria

Copilaria este o perioada in viata in care ai foarte multe de invatat, si fie ca iti place sau nu esti un adevarat burete, care strange tot felul de informatii pe parcursul acestei perioade. Unele din aceste informatii sunt cu adevarat marcante si ajung sa ne insoteasca multi ani dupa ce am reusit sa trecem de copilarie. Acestea vor influenta modul in care vom actiona pe parcursul vietii.

Printre astfel de exepriente se numara ai experienta si legatura pe care o ai cu tatal tau. De cele mai multe ori copii care au avut o legatura stransa cu tatal lor au ajuns sa aiba o relatie mai buna alaturi de partenerul de viata. Cercetatorii au descoperit o corelatie in legatura cu acest lucru si indeamna toti tatii sa fie mai apropiati de copii lor.

In cazul in care vei petrece foarte mult timp in fata calculatorului sau a televizorului, ai putea sa ai probeleme de comunicare. De multe ori vedem cu parintii isi lasa copii sa se uite la televizor de foarte mici.

De asemenea in cazul in care ai vizionat foarte multe desene sau scene din filme cu caracter violent sunt mari sanse ca si tu la randul tau sa dai dovada de aceleasi porniri de violenta. Tindem sa imitam tot ce observam in ziua de astazi si in perioada copilariei este de inteles ca tot ce vedem trebuie sa incercam. De aceea este indicat sa nu lasam copii prea mult la TV si in caz ca au un comportament neadecvat ar trebui atentionati.

Este destul de greu de crezut, ca unele actiuini pe care le facem in copilarie ajung sa ne marcheze modul de a fi. Chiar si asa, ar trebui sa fim constienti de acest lucru si sa incercam sa nu repetam aceleasi greseli si cu copii nostri.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *