Cum sa alegi un medic bun

In urmatorul articol am decis sa discutam despre medici si despre sistemul sanitar, in general. Se intampla de foarte multe ori ca unii oameni sa uite de faptul ca un medic este un om la fel cum sunt si ceilalti oameni. Faptul ca au o anumita meserie nu ii face sa fie prea diferiti de ceilalalti asa ca nu putem sa spunem ca un medic este altceva decat o persoana ca toate celelalte.

Exista oameni care au emotii in momentul in care ajung la spital, cu o anumita problema sau cu o anumita afectiune. De fapt, in momentul in care au o problema oamenii incep sa aiba emotii si se gandesc ca dincolo de diagnosticul pe care il ofera, medicul este o zeitate sau o persoana supraomenneasca. Ei bine, medicina este o meseria la fel ca si mecanica sau ca orice alta meserie doar ca obiectele de lucru sunt cu totul altele decat cele despre care stiam.  Asa cum spuneam si mai sus, in mod separat fata de diagnosticul unui medic bun, el trebuie sa fie om si sa nu uite care este statutul acestuia.

Cu siguranta ca organismul uman are o inteligenta incredibila fapt care face si ca ochii sa straluceasca, parul sa creasca, celulele sa se regenereze si asa mai departe. De asemenea, nu trebuie sa uitam de acea forta universala care face ca doua celule unite in timpul conceperii sa deina dupa 9 zile o fiinta umana completa.

De regula, chiar daca ne vine destul de greu sa credem in momentul in care avem o anumita boala, organismul ar trebui sa se vindece singur, daca este tinut cat mai departe de probleme, de stres fizic si emotional care au provocat dizarmonia bolii respective. Asadar, nu trebuie sa uitam aceste lucruri si ar trebui sa facem astfel incat sa ne conformam naturii, care vrea sa fim sanatosi si nicidecum nesanatosi.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *