Cum sa devii un mai bun afacerist?

afacereSa cresti, este un job full time, indiferent daca te cresti pe tine, afacerea sau cariera ta. Daca lucrezi in marketing trebuie sa te cresti in mod constant ca si afacerist pentru a supravietui si a avea succes in aceasta profesie grea si provocatoare. Daca detii o afacere, trebuie sa iti dezvolti in mod constant abilitatile de marketing pentru a continua sa atragi clienti, sa generezi un profit si sa-ti cresti afacerea. Indiferent daca implementezi marketing-ul pentru afacerea ta sau o faci pentru clienti, va pot ajuta cu niste sfaturi :

 Fii istet si mai creativ. Exerseaza mai mult si mai profund gandind ca oamenii de stiinta dintr-un laborator, asta iti va face creierul sa devina mai destept. Imagineaza-te drept artist si fa-ti campania de marketing o opera de arta, asta te va ajuta sa fii si mai creativ.

Testeaza-ti teoriile si fa experimente. Doar sa cunosti marketing-ul nu este de ajuns, trebuie sa-ti aduci cunostintele si teoriile pe teren pentru a confirma daca sunt sau nu efective. Incercati sa faceti mai multe teste pentru a putea sa va confirmati teoria.

Provoaca-ti competitori subtil. Analizeaza si cunoaste-ti competitia mai bine. Comporta-te ca un spion pentru a obtine piese importante de informatii despre competitori. Foloseste-te de acele informatii, dar nu imita, incearca sa faci ceva mai bun.

Provoaca-te. Nu ramane la observarea competitiei, ci cunoaste-ti performantele de marketing proprie. Incearca sa invingi performantele din trecut pentru a-ti putea imbunatati in mod consistent rezultatele de marketing.

Motiveaza-ti echipa sa fie mai productiva. Fii un manager de marketing mai bun pentru subordonatii tai, intotdeauna motiveaza-i pentru a-i face sa fie mai fericiti si mai productivi. Amintiti-va ca munca in echipa e cheia spre succes.

Imbunatateste-ti site-ul si blog-ul. Suntem deja in era de marketing digital, dar ar trebui sa le aratam potentialilor clienti ca noi suntem mai buni ca restul industriei. Asigurati-va ca pagina de internet si blog-ul companiei ajung la publicul tinta indiferent daca sunt pe internet de pe computerul personal, tableta sau telefonul mobil.

Impresioneaza clientul. Invata cum sa ajungi la publicul tinta implementand marketing-ul vizual, folosind imagini interesante, frumoase, videoclipuri si grafici de informare.

Bucura-te de job. Marketing-ul este o lume minunata si entuziasta. Acolo poti sa-ti folosesti creativitatea si ideile nelimitatie. Daca vrei sa ai succes trebuie sa realizezi ce lucruri minunate sunt in marketing si sa le apreciezi. Cu cat mai mult iti place ceea ce faci, cu atat mai mult ai sanse sa dai lovitura.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *