Cum sa faci economie pentru consumul de energie

Consumul de energie ai impresia ca nu poate fi unul controlat de vreme ce ai nevoie de televizor, de laptop, de iluminat in casa. De fapt oricand poti sa strangi cureaua daca iti dai seama unde anume gresesti. Si in acest sens ai dori sa ai in vedere cateva sfaturi:

  1. Scoate aparatura din priza cat timp esti plecat de acasa sau in orice caz, atat timp cat nu le vei folosi. Chiar daca ti se pare panala cateva procente in a economisi le ai din asta. Chiar daca nu sunt utilizate ci doar inchise astfel de aparate intr-o astfel de stare tot iti vor consuma curent electric.
  2. Schimba becurile. Tehnologia led este cunoscuta pentru ceea ce inseamna reducerea consumului de energie. Concret ajungi sa economisesti pana la 90% din consumul de energie fata de cazurile in care vei folosi acele becuri clasice care si asa contin tot felul de substante chimice cum ar fi mercurul.
  3. Daca folosesti un ventilator mai bine il alegi pe cel de tavan. Un astfel de aparat este mai eficient fata de celelalte caci va acoperi o zona mai mare si in plus concret poate reduce consumul de energie.
  4. Investese in izolatia casei. Mai ales pe timp de iarna ai scapari de caldura daca nu exista izolatie insa si pe timp de vara conteaza o astfel de investitie caci se va pastra mai bine temperatura din interior, la un echilibru.
  5. Tot ce inseamna dotarea casei tale respectiv cand tine de electrocasnice acestea consuma energie electrica. O masura ce o poti adopta pentru a reduce acest consum tine de inlocuirea lor si asta pentru ca cele vechi sunt si cele care nu dispun de o tehnologie aparte care sa permita un consum redus.

Si desigur ar trebui sa te gandesti la fiecare pas pe care il faci si in ce masura contezi prea mult pe lumina becului decat cea naturala spre exemplu.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *