Cum sa-ti legi televizorul la PC?

Am avut un monitor mic de 19 inch de la o firma destul de buna, pe care ma jucam zi de zi, insa de cand am descoperit filmele de pe internet si calitatea inalta a imaginii, obisnuiesc sa ma uit la diferite filme si seriale. Nu cu mult timp in urma am achizitionat un monitor mai mare de 24 de inch, pentru a fi multumit de calitatea inalta a imaginii pe care placa mea video putea sa o redea. Am un PC, ce ajunge pana la aproximativ 1000 de euro, de aceea trebuie sa am si dispozitivele necesare sa pot sa profit de toate aceste performante pe care PC-ul meu le poate atinge.

Am inceput sa ma uit la filme doar de calitate inalta, ce pot ajunge pana la o calitate BluRay 1080p si ocupa un spatiu de stocare foarte mare a hard disk-ului, insa calitatatea audio/video este nemaipomenita. De aceea, pentru a putea profita de toate aceste avantaje ale tehnologiei, m-am gandit sa-mi leg PC-ul la televizorul LCD din sufragerie de 88 de inch. Are un display destul de mare, iar calitatea video/audio pe care o poate oferi nu-mi este atinsa de catre firma de televiziune prin cablu.

De aceea mi-am achizitionat un cablu hdmi, acel cablu care face legatura intre PC, laptop sau LCD-ul si alte surse cu mufa HDMI. Pentru a lega televizorul, capabil de a reda o calitate video foarte inalta la PC, trebuie sa faceti conexiunea prin cablu, iar dupa aceea, trebuie sa configurati ca in TV sa se vada o oglinda PC-ului sau sa se extinda desktop-ul pana pe televizor. Apoi tot ceea ce trebuie sa faceti este sa trageti filmul de pe PC pe Televizor si sunteti capabil sa-l vizualizati la fel cum o faceati pe PC.

V-am sfatuit sa va achizitionati un cablu hdmi, fiindca acesta are cateva avantaje fata de celelalte tipuri de cabluri. In primul rand totul este inclus intr-un singur pachet de cablu compact. Intrucat HDMI contine toate componentele atat video cat si semnal audio, nu ai nici un motiv sa-ti mai pui un cablu.

Asa ca, in concluzie, daca vreti sa aveti parte de cea mai buna calitate audio/video, atunci cand vreti sa vedeti un film pe Televizor, rulat de pe PC, trebuie neaparat sa va achizitionati un cablu HDMI si nu mai aveti nevoie de alte cabluri pe langa acesta pentru cea mai buna redare a unui film pe calitate de inalta definitie.

 

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *