Mamicile sunt foarte preocupate de alimentatia copiilor. Ele considera ca micutii trebuie sa manance foarte mult ca sa se poata dezvolta. Este adevarat ca micutii sunt in crestere si ca au nevoie de o alimentatie cat se poate de sanatoasa si de echilibrata insa acest lucru nu inseamna nici pe departe ca trebuie sa ii dam copilului foarte multa mancare ca sa creasca mai mult, asa cum spun unele mamici.
De unde sa stim ca bebelusul mananca excesiv? Este simplu, mamicile trebuie sa aiba incredere in copilul lor. Micutul are format simtul saturatiei si tocmai din acest motiv va da semnalele necesare incat sa iti dai seama ca s-a saturat. De regula, micutii incep sa scuipe laptele atunci cand nu mai simt nevoia sa manance.
Nici o mamica nu trebuie sa ii furnizeze copilului mancarea in functie de greutate. Mai exact, nu inseamna ca daca sugarul este mai greu inseamna ca trebuie sa manance mai mult. Acest lucru variaza de la bebelus la bebelus si nu poate fi un indicator. Bebelusii iau in greutate in ritmuri diferite, iar daca este mai greu nu inseamna ca are nevoie de mult mai multa mancare.
Primul indiciu care poate spune mai exact daca copilul mananca prea mult este frecventa meselor. Daca copilul mananca foarte des si are scaune subtiri si consistente, trebuie sa iti pui un semn de intrebare. De asemenea, starile de voma prin care micutul varsa aproximativ intreaga cantitate de lapte trebuie sa va adreseze o serie de intrebari. Este foarte important ca tu, ca si parinte sa stii care sunt simptomele micutului tau dupa ce mananca.
Cum se ajunge la suprasaturatie? E simplu! Copii au anumite disconforturi pentru car eincep sa planga iar parintii le administreaza mancarea pentru ca de asta cred ei ca au nevoie bebelusii.