Curiozitati despre Anonymous

Daca privim inapoi catre anul 2015, putem spune ca acesta a fost un an plin de evenimente pentru grupul de hacktivisti, Anonymous. Chiar inainte de Craciun, acestia au mers in Turcia, lansand un atac pe site-urile care aveau extensie .tk. Colectivul a acuzat guvernul turc ca ar fi sprijinit ISIS prin faptul ca “a cumparat combustibil si oferind servicii medicale pentru luptatorii sai”. In semn de protest, Anonymous a atacat 40.000 de website-uri din Turcia.

Grupul a declarat razboi ISIS in luna ianuarie a anului 2015, cand teroristii au atacat redactia revistei Charlie Hebdo, unde au murit 12 persoane. Bazandu-se pe tagline-ul “We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us”, gruparea isi doreste sa doboare ceea ce inseamna ISIS. Si, indiferent ca ii iubesti sau nu, acestia au reusit sa se faca remarcati. Dar, banuiesc ca nu stii toate secretele ce se invart in jurul gruparii de hackeri activisti Anonymous.

Afla mai multe de spre Anonymous

Nu vor lua pe nimeni- hacktivismul- activism prin intermediul hacking-ului, a fost in jurul nostru de cateva decenii. In anul 1998, un grup de hackeri- Legion of the Underground, a amenintat ca va intrerupe accesul la Internet al Iranului, pe motiv ca statul nu respecta drepturile omului. Ei bine, Anonymous nu se opreste la amenintari; oricine se impotriveste impotriva valorilor lor va suferi. Acestia isi ataca dusmanii prin hack-uirea site-urilor lor.

Nu exista niciun lider- grupul gandeste si actioneaza ca si colectiv si nu au o valoare centrala. Prin faptul ca opereaza ca si comunitate, este aproape imposibil sa existe un lider. Cu toate acestea, faptul ca nu exista un conducator, face ca membrii gruparii sa se intoarca unul impotriva altuia.

Cateodata inteleg gresit- in anul 2012, in urma agresiunilor sexuale online, Amanda Todd in varsta de 15 ani s-a sinucis. Politia a incercat sa il caute pe agresor, dar nu au gasit nimic. Ei bine, aici isi face aparitia Anonymous- grupul a aruncat vina pe un barbat din Vancouver, sustinand ca el este vinovatul din spatele sinuciderii lui Todd. Anonymous a lansat informatii cu privire la Facebook-ul acestuia, contul de Twitter si cel de Google+. Numai ca a existat o problema: nu el era vinovatul. Ulterior, Anonymous a aflat cine este adevaratul vinovat, dar asta a insemnat ca ar fi putut arunca la inchisoare o persoana nevinovata.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *