Dependenta incepe la varste fragede

O vorba de batrani spune ca “asa cum iti asterni asa dormi”. Cu alte cuvinte este singurul responsabil pentru viata ta si deciziile pe care le vei lua se vor rasfrange asupra vietii tale pe termen lung. Desi nu ne-am nascut invatati si mici genii pe parcursul vietii invatam din greseli. Si poate unele sunt singura sau cea mai buna cale de a descoperi care este scopul, cauza si ce ar trebui sa facem.

Varsta la care teribilismul este in floare este desigur pragul adolescentei. Momentul in care parintii le stiu pe toate si sunt sacaitori, momentul in care daca nu te lasi dus de val si de trend in grupul de prieteni nu mai esti cool si totodata un punct critic in care se instaleaza dependentele. De alcool, tutun sau orice alt tip. Momentul in care o data scapati de sub control tinerii isi iau avant intr-o lume in care nu prea ai de castigat.

O singura data sa incerci este de ajuns sa devii un consumator fidel. Si aproximativ 95% din tineri au incercat cel putin o data. De ce se intampla asta? Pentru ca in perioada tineretii cand creierul si intreg organismul este inca in crestere si dezvoltare acestia sunt cu mult mai vulnerabili la substante ce pot da dependenta decat in cazul adultilor. Pe principiul sa am mintea cea de pe urma daca se trece prin perioada de adolescenta fara preocupari de acest gen exista un plus si un castig pentru a nu fi ulteiror un dependent de droguri, tutun sau alcool.

In randul acelor fapte daunatoare alcoolul este printre cele mai populare. Si mai grav este ca acesta ucide neoronii la propriu, cu mult fata de un adult. In cazul drogurilor problemele psihice vor fi efectul imediat cunoscut, iar cat despre tutun se cunoaste cat de grave pot fi problemele de sanatate pe termen lung. Sa fii adolescent inseamna o nevoie de a rezista in fata unor tentatii.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *