Atunci cand doua persoane au parte de o cearta, este foarte usor sa-ti pierzi controlul emotiilor si sa incepi sa critici pe cei cu care comunici. Insa oricand vei avea parte de un conflict, ar trebui sa te axezi doar pe problemele si comnportamentul pe care il are persoana respectiva in acel moment, si nu trebuie sa te axezi pe greselile persoanei celeilalte in general.
De exemplu, iubitul tau uita sa duca gunoiul si tu il faci dezordonat si lenes. Asta este o cale mai favorabila pentru a agraba lucrurile si nu de a indrepta situatia, si poate ca, in cel mai rau caz, vei declansa si o despartire durereoasa. Multi oameni tind sa ia lucrurile in mod personal, de aceea ar trebui sa fim mai precauti la criticisme.
Eu, personal, ma cert arareori cu oamenii care imi ranesc sentimentele. Nu vad niciun rost in a lamuri situatia si a deveni ofensat, pentru ca ajung la o anumita concluzie si decid fie ca vreau sa continuu cu relatia pe care o am cu persoana respectiva sau nu.
Incearca sa intelegi ca toti oamenii care exista in viata ta sunt si profesorii tai si ar trebui sa le fii recunoscator la fiecare in parte pentru fiecare lectie ce te-au invatat-o. O astfel de atitudine ma ajuta sa evit conflictele si sa raman in relatii bune cu majoritatea oamenilor din jurul meu.
Controversele sunt ca un razboi, doar ca este format din cuvinte. Relatii dintre oameni, oricum, nu sunt numai legate de razboaie; sunt legate de cooperare si de interactiune. Dorinta de a-ti ataca oponentul este cateodata irezistibila, insa mereu ar trebui ca mai intai sa te gandesti sa rezolvi disputa printr-un dialog deschis si rezonabil.
Intotdeauna este mai de dorit sa preferi adevarul minciunii si sa spui verede in fata ceea ce te deranjeaza. De aceea, indiferent de situatie sau de stare, ar fi bine sa comunici ceea ce ai pe suflet si ceea ce te deranjeaza la celalalt pe loc si fara menajamente.