Dezavantajele folosirii PC-ului pentru timp indelungat

computer addict

Secolul 20 a fost unul in care computerele au cunoscut o dezvoltare fara precedent. Tehnologia a avansat intr-un mod atat de rapid incat a ajuns sa invadeze toate partile din viata noastra. Daca ar fi sa luam partea buna, tehnologia nu face decat sa ne ajute in a ne usura munca. Este dovada ca omul continua sa evolueze si isi doreste sa duca o viata din ce in ce mai comoda. De la cumparaturi online, la e-banking la e-books, totul poate fi gasit prin intermediul unui PC.

Partea negativa este ca incepem sa petrecem din ce in ce mai mult timp in fata calculatoarelor, ceea ce nu e tocmai bine, nici din punct de vedere social dar nici in privinta sanatatii noastre.

Cand incepem sa sa stam mai bine de 3-4 ore in fiecare zi in fata PC-ului incepem sa cunoastem o serie de dezavantaje precum:

Dependenta

Sunt foarte multi oameni care sufera de dependenta de PC. Desi suna destul de ciudat, faptul ca nu poti sa treci peste o zi fara a sta in fata calculatorului macar pentru cateva minute, acesti oameni au aceleasi simptome ca un dependent de droguri.

Fortarea ochilor

Ochii sunt fereastra prin care fiecare dintre noi se poate bucura de ce este in jur. Viziunea este unul din cele mai importante simturi ale omului. In cazul celor care stau foarte mult in fata calculatorului, ochii sunt supusi unui stres destul de mare, intrucat acestia nu se relaxeaza trebuid mereu sa fie atenti la un anumit punct fix. De aceea foarte multi oameni care lucreaza la birou ajung sa aiba nevoie de ochelari pentru a putea vedea cum trebuie.

Viata sociala

De cele mai multe ori, cand PC-ul devine o depdendenta, utilizatorii de acest gen ajung sa fie mai putin sociali si sa se lege cat mai mult de viata virtuala. Sunt anumite programe si aplicatii care te lasa sa duci o viata virtuala asa cum iti doresti, ceea ce pare sa fie pe placul dependentilor de PC.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *