Discutii legate de bani in fata copiilor

Toti parintii viseaza ca micutii lor sa fie cat mai sus si sa aiba o functie cat mai inalta in societate opentru a putea avea cel putin stricutul necesar unei familii si unei vieti fericite. De multe ori avem tendinta de a spune anumite lucruri copiilor si fara sa ne dam seama putem sa afectam copilul foarte mult. Iata discutiile care nu trebuie sa aiba loc in fata copiilor:

Banii sunt ochiul dracului

Am tot auzit de acest lucru inca din vremuri indepartate cum ca banii sunt lucrari demonice. Ei bine, trebuie sa recunoastem ca banii nu sunt nici lucruri rele si nici lucruri bune. Ei sunt cei de care avem nevoie pentru a obtine anumite servicii sau anumite lucruri. Nu putem sa afirmam faptul ca banii sunt cei care ne fac rau sau ne fac bine.

Ca sa reusesti trebuie sa ai noroc

De multe ori auzim cum parintii spun copiilor ca trebuie sa aibe noroc ca sa poate reusi in viata. Ei bine, trebuie sa recunoastem ca sanse si  oportunitati sunt la orice pas insa depinde de noi daca stim sau nu sa ne folisim de ele. Norocul il facem cu mana noastra. Si de ce sa nu fim realisti si sa recunoastem ca nu tot timpul suntem in stare sa facem anumite lucruri si ne este mai usor sa dam vina pe soarta? Depinde de noi daca avem sau nu noroc si daca ne facem sau nu o viata frumoasa si fericita. Asadar, incercati sa explicati copiilor lucrurile care se intampla de fapt, si nu faceti greseli pe care le puteti regreta mai tarziu.

Este foarte important sa avem grija la disctuiile pe care le avem de fata cu micutul nostru. Copilul nu trebuie sa fie invatat cu anumite obiceiuri deoarece el le va avea si dupa ce se va maturiza. Aveti grija la ideile preconcepute pe care le transmiteti copiilor.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *