Discutiile “tabu” intre parinti si copii

Fiecare parinte isi doreste ca micutul sau sa aiba o copilarie cat mai prelungita si lipsita de griji si probleme. Lucrurile imprevizibile si situatiile jenanate si dezamagitoare vin fara sa puna vreo intrebare.

In ziua de astazi exista foarte multi copii cu copii carora li s-a distrus tineretea si viata. Sigur, nu spunem ca un copil este o tragedie insa acesta presupune sacrificii, comporomisuri de care nu ar trebui sa se vorbeasca in copilarie. Sacrificiile sunt gesturi care nu trebuie sa existe in viata unui copil deoarece acestea scurteaza perioada de copilarie a micutilor.

Care este insa cauza pentru care copii au copii? In primul rand, lipsa de informatie. Traim intr-o societate in care sexul este un subiect tabu, mai ales pentru tineri. Vrem sau nu sa recunoastem, fie le facem noi copiilor o instruire sexuala, fie ca nu le facem ei oricum ajung foarte repede la informatie.

Parintii nu discuta probleme legate de sex la momentul potrivit tocmai pentru ca considera ca adolescentul este prea mic si nu trebuie sa stie despre anumite lucruri. Uitam insa ceea ce este cel mai important: traim intr-o lume atat de deschisa la informatie, o lume in care tinerii nu trebuie sa faca nici un efort pentru a afla anumite lucruri. Este suficient sa deschisa o pagina de internet sau anumite aplicatii pe internet care ii ajuta sa ajunga la orice informatie doresc.

Cea mai importanta este insa instruirea copiilor de catre parinti. Este momentul in care parintii nu ar trebui sa mai considere sexul un subiect tabu, avand in vedere ca exista fetite chiar de 10-11 ani care au copii. Acest lucru se intampla din cauza inconstientei parintilor, care nu stiu sa explice si sa vorbeasca cu copilul. Este foarte important sa existe o o relatie de prieteni intre parinti si copii si sa se deiscute absolut toate normalitatile.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.