Epilarea definitiva

Inca din cele mai vechi timpuri, femeile au fost aceleas care au reprezentat in totalitate sexul frumos. Din acest motiv, ele trebuie sa aiba grija de ele, sa se ingrijeasca si sa fie cat mai atente la felul in care arata. Nu este chiar usor sa fii femeie avand in vedere toate lucrurile prin care trec ele.

In momentul in care trecem prin anumite procedee de infrumusetare nu putem sa spunem ca ne-ar deranja insa fara nici o indoiala in momentul in care trecem prin anumite perioade prin care suferim durere de o anumita intensitate  nu mai este deloc placut.

In ultima vreme, tehnologia a evoluat foarte mult si astfel au aparut dispozitivele de epilare definitiva.

Cele mai cunoscute metode de indepartare pe termen lung a firelor de par nedorite sunt laserul si IPL (lumina intensa pulsata). Ambele sunt eficiente si functioneaza in acelasi mod, utilizand lumina pentru a incalzi si a distruge foliculii de par.

Aparatele laser si IPL “cauta” zonele inchise la culoare, adica firele de par pigmentate. De aceea, astfel de metode functioneaza foarte bine in cazul persoanelor cu piele alba si fire de par negre. Lumina intensa pulsata este mai eficienta decat laserul pentru ca poate acoperi arii extinse de piele.

Ambele metode sunt in general mai efciente in cazul femeilor decat al barbatilor. Datorita testosteronului, hormonul masculin, foliculii de par ai barbatilor sunt mult mai puternici decat cei ai femeilor si, prin urmare, mai dificil de distrus.

In ciuda denumirii, epilarea “permanenta” nu este tocmai permanenta… Rezultatele unui tratament pentru indepartarea firelor de par cu ajutorul IPL sau a laserului dureaza aproximativ un an. Denumirea “epilare permanenta” isi are originea in perioada de timp destul de mare pana la cresterea parului, mai mare decat in cazul oricarei alte metode de indepartare a parului nedorit.

Asadar, aceasta tehnica trebuie sa fie facuta dupa ce ati intrebat o persoana specializata despre procedeu.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *