Fost membru Al-Qaeda avertizeaza guvernul englez

syriaUn fost membru Al-Qaeda spune ca guvernul Englez trebuie sa explici in mod clar de ce nu a intervenit in Siria sau risca faptul ca mai multi musulmani sa devina radicalizati.

Guvernul trebuie de asemeni sa explice de ce nu vrea ca oamenii sa calatoreasca acolo si sa ia parte la conflict.

Autoritatile si-au exprimat ingrijorarile in legatura cu amenintarea in securitate aranjata de indivizi care s-au antrenat si au luptat in Siria cand se intorc in Anglia.

Guvernul spune ca s-au facut progrese in legatura cu prevenirea radicalizarii.

Home Office spune ca au strategie de prevenire, cu scopul de a opri oamenii sa devina teroristi sau sa sustina teroristii, facandu-se progrese mari in privinta asta.

Acel barbat care nu vrea sa se identifice, a fost nascut in Arabia Saudita si traieste acum in Anglia. Acesta a fost activ in miscarile jihadiste drept predicator radical pentru 12 ani dupa ce a renuntat la activitatile teroriste, realizand ca nu vrea sa faca parte dintr-o organizatie care omoara civili.

Acesta spune ca guvernul englez ar trebui sa furnizeze o contra-naratiune pentru a convinge oamenii sa nu intervina in conflictele siriene.

Trebuie sa convingi oamenii ca sunt alte modalitati de a ajuta sa atenueze suferinta celorlalti fara sa se rezume la violenta si atacuri militare, si in acelasi timp incercarea de a educa oamenii despre cauzele acestui conflict. Barbatul a explicat ca s-a alaturat jihadului in timpul conflictului Bosnian din 1994 in timp ce a simtit ca, comunitatea internationala nu facea destul.

Autoritatile engleze sunt ingrijorati de oamenii care calatoresc in Siria pentru a se alatura conflictului, putand fi radicalizati, militarizati si indemnati de cei care intra in contact cu Siria pentru a-si intoarce atentia de la regimul sirian si in loc de asta sa atace tintele din Vest.

Acesta spune ca din cauza furiei impotriva vestului era motivat sa se alature Al-Qaeda.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *