Frumusetea lucreaza ca un drog pentru creier

spanish_woman_by_mariaanitta-d4fsr14Dorinta omeneasca de a te uita la fete atractive poarta un rol in cum isi aleg oamenii partenerii si sentimentul de a te simti frumos prinde radacini in creier dupa cum s-a constatat in ultimele cercetari. Se pare ca atractivitatea pare sa stimuleze aceiasi regiune a creierului ca si morpfina opioid.

Exact ca si mancarea gustoasa sau muzica buna, sa fii atasat de cineva ne face sa ne simtim bine.

Sa-ti placa sau sa vrei ceva nu sunt acelasi lucru. A placea descrie o atractivitate fata de ceva, pe langa a vrea inseamna a avea o motivatie sa ai acel lucru, indiferent daca ii place sau nu unei persoane.

Cele mai multe investigatii pe atractia umana include scanarea pasiva a creierului, decat sa fie cercetata cu ajutorul drogurilor, iar multe din investigatiile recente au fost facute pe animale nu pe oameni.

Chelknova si colegii sai au recrutat 30 de barbati sanatosi pentru acest studiu, si le-au dat morfina, ceea ce le activeaza receptorii din sistemul opioid.

Oamenii de stiinta le-au aratat barbatilor fotografii cu fetele unor femei care variau in atractivitate.

Participantii carora li s-a dat morfina au raspuns cel mai obiectiv celor mai atractive fete de femeie, in cateva cuvinte le-au placut mai tare decat celelalte. In concluzie, acei barbati carora li s-a administrat morfina s-au uitat mai mult la fetele atractive, si au pierdut mai putin timp cu cele neatractiva, sugerand ca pe cele atractive le si vor, avand si acel sentiment de dorinta pe langa cel de placere.

Asta inseamna ca a lua morfina a avut cel mai puternic efect la cum vedeau barbatii femeile atractive, iar o atractivitate atat de mare fata de un lucru poate semnala o evolutie fitness, in concluzie sistemul opioid ar putea oamenii sa-si aleaga cel mai bun partener producand sentimente multumitoare cand isi vad partenerii, in timp ce ar face partenerii neatractivi mai putin placuti decat inainte.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *