Functionarele

functionare publice

Am ajuns la primarie sa platesc o amenda. De circulatie. Luata pentru neatentie. Eram oprit cu masina in zona de actiune a indicatorului “Oprirea interzisa”. Echipajul care m-a vazut m-a atentionat prin statie sa plec de acolo, insa cum nu am inteles mesajul, gandindu-ma ca poate mi-a spus sa stau pe loc, m-am trezit cu procesul verbal. Greseala si neatentia se plateste, pe langa altele.

Dupa cum ziceam am ajuns la primarie sa platesc amenda. O infrastructura si o organizare de m-au dat pe spate. De la receptie am fost trimis la ghiseul cutare, de la ghiseul cutare la casieria cutare, ideea principala e ca m-am plimbat pentru a plati acea suma modica in termen de 48 de ore pentru ca dupa aceea oricum nu mai aveam de gand sa platesc.

Binevoitor si cu zambetul pe buze ajung la primul ghiseu unde observ ca este … gol. Intreb la cel de alaturi daca e inchis, imi zice doamna de acolo ca nu, ca e iesita colega putin, sa astept. Astept 15 minute dupa care intreb din nou la cea de alaturi daca nu pot rezolva problema la dumneaei. Imi spune sa mai astept, ca revine colega.

Ok. A revenit intr-un final, o vazusem la un alt ghiseu, statea la barfe. Ma ia si peste picior, ca de ce nu apar in baza de date. Ii zic ca e prima mea amenda si intelege. Apoi continui periplul prin fabuloasa cladire sa merg sa platesc amenda dupa ce mi-a dat acea dispozitie de plata de la ghiseu. Cand ajung la casierie, surpriza!

Apare si doamna de la primul ghiseu si continua barfele si cafeaua cu colega de la casierie! Plus de asta, acea atitudine de dispret cu care am fost tratat m-a facut sa am si eu acelasi dispret pentru functionare. Nu vreau sa generalizez, dar de obicei asa esti tratat cand mergi la un ghiseu, esti primul si singurul, si daca nu intelegi ca trebuie sa mai astepti putin sa-si termine ele barfa.

Se plang ca nu au conditii, se plang ca salariile nu sunt bune, stau la povesti, stau la cafele, si cand e vorba sa-si faca datoria, serviciul pe care trebuie sa il presteze (platit tot de noi, contribuabilii), esti tratat foarte… neasteptat (in sensul rau, desigur).

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *