Gazonul tau va fi mai usor de intretinut cu masinile de tuns de la Bricolaj Market

Daca stai la casa, stii cu siguranta ca un gazon verde si aspectuos trebuie sa fie bine intretinut. Aceasta intretinere se face in principal cu ajutorul masinii de tuns iarba, saptamanal.

Inca din primavara, de cand a inceput sa creasca iarba, cei ce stau la casa si au o curte cu gazon, au observat deja cat de repede creste aceasta si cat de important este sa o tunda cat mai des. In cazul in care curtea ta are doar cativa zeci de metri patrati, poti tunde iarba foarte usor si rapid cu ajutorul unei motocoase. In situatia in care ai o curte mare, de cateva sute de metri patrati, motocoasa deja nu mai este suficienta si ar trebui sa iei in considerare varianta de a-ti achizitiona o masina de tuns gazonul.

 

Care sunt diferentele intre o motocoasa si o masina de tuns?

O masina de tuns este mult mai rapida decat o motocoasa. De asemenea, este mult mai usor de manevrat si are o capacitate de stocare a ierbii destul de mare. In acest fel nu trebuie sa tot stai o data la cateva minute sa o golesti. Atunci cand folosesti o motocoasa, tu esti cel care trebuie sa stranga iarba taiata de pe jos, in cazul in care nu doresti sa o lasi asa. Iarba taiata ar trebui in acest caz intinsa uniform, iar o parte din nutrienti se vor intoarce in pamant, crescand in timp calitatea gazonului.

Un alt avantaj al masinii de tuns este faptul ca, fata de motocoasa, este mult mai silentioasa. Zgomotul produs in timpul functionarii unei motocoase poate fi extrem de deranjant atat pentru tine, cat si pentru vecini.

Pe piata de produse de bricolaj vei gasi destul de multe variante de masini de tuns iarba – este esential sa stii ca pretul acestora difera in functie de modelul ales, de performante, constructie si multe alte caracteristici.

Atunci cand urmeaza sa achizitionezi o masina de tuns iarba, ar fi bine sa iei in considerare urmatoarele aspecte:

  • Cat de mare este suprafata de gazon pe care urmeaza sa o ingrijesti;
  • Daca terenul are o forma regulata sau daca are denivelari;
  • Daca ai vecini cu care nu doresti sa intri in conflict din cauza zgomotului produs de masina;
  • Cat de mare este distanta fata de priza de alimentare cu energie electrica.

 

Tipuri de masini de tuns iarba

 

In functie de alimentare, pe piata se gasesc trei variante de masini:

  • Cu alimentare manuala – fara motor, colector si alte angrenaje complicate. Aceasta nu produce zgomot, este foarte fiabila si are un cost mai scazut. Este ideala pentru suprafetele mai mici.
  • Cu alimentare cu benzina – este un model foarte puternic de masina de tuns si este disponibil in doua variante: in 2 sau 4 timpi, cel in 4 timpi avand un zgomot extrem de redus.
  • Cu alimentare electrica – are un motor foarte silentios si reprezinta varianta ideala pentru persoanele cu simt ecologic, deoarece nu polueaza. Si aici ai doua variante: fie optezi pentru cea care se alimenteaza direct de la priza cu fir, fie alegi o masina de tuns pe baza de acumulatori pe care o incarci in casa si apoi o poti folosi linistit in curte, fara fire care sa te incurce.

 

Bricolaj Market – magazinul unde gasesti toate tipurile de masini de tuns

In cadrul magazinului online Bricolaj Market vei regasi o gama variata de masini de tuns iarba, in functie de preferinte si de necesitati. Vei descoperi pe site-ul oficial diverse modele si in functie de bugetul pe care il ai disponibil. Marcile pe care Bricolaj Market ti le pune la dispozitie sunt: Stiga, GreenField, PowerPlus si Ego Power, in toate variantele de acumulare. Ramane la latitudinea ta pe care o preferi!

Pentru a vizualiza intreaga oferta a magazinului amintit anterior, acceseaza site-ul oficial al acestuia si fa alegerea potrivita pentru tine!

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *