Gesturi de iubire pentru copil

In momentul in care apare un copil in viata noastra cu siguranta ca suntem foarte entuziasmati si le dedicam tot timpul dar mai ales toata dragostea noastra. Atunci cand apare un copil; in viata noastra ne dedicam intru totul lui si nici nu mai exista altceva pe locul 1 decat copilul.

Trebuie sa pretuim momentele pe care le petrecem alaturi de cei pe care ii iubim si sa nu ne temem sa le spunem cat de mult ii iubim! A spune “te iubesc” mamei, tatalui, fiicei sau fiului tau, prietenului care ti-a stat alaturi la nevoie, este un gest de recunostinta, de pretuire, de dragoste sincera care te umanizeaza si te elibereaza de frustrari; are un efect catartic, dand frau liber tuturor sentimentelor pozitive din noi, facandu-ne sa ne simtim mai buni si mai generosi.

Si, atentie! O dragoste declarata nu inseamna ca este mai putin adevarata! Dimpotriva, inseamna asumarea unui sentiment trainic, adevarat, profund; sa le spunem copiilor nostri cat de mult ii iubim si ce lucru minunat semnifica ei in viata noastra cat mai des!

Relatiile dintre parinti si copii sunt cladite inca de la nasterea micei fapturi, dezvoltandu-se in timp si avand manifestari si etape diferite, de la individ la individ si de la familie la familie. Ceea ce este indiscutabil este faptul ca ele exista si inseamna atat sentimente de protectie din partea parintelui, dependenta si atasament din partea copilului, dar si multa afectiune, dragoste, manifestata in diferite forme.

Este foarte important sa ii aratam copilului prin gesturi ca il iubim. Atunci cand este mic copilul nu stie ce inseamna sentimentul iubire si tocmai din acest motiv trebuie sa ii explici. Asadar, nu te sfii sa vorbesti cu copilul tau si sa ii spui ce simti.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *