How Do I Build a Business Plan? (Infographic)Un plan de afaceri este o descriere scrisa a unui potential business, un document care iti spune ce planuiesti sa faci si cum planuiesti sa faci. Planurile de afaceri sunt necesare din punct de vedere strategic.

Pornesti “aici”, astazi cu anumite resurse si abilitati. Vrei mai apoi sa ajungi “acolo”, un punct in viitor, de obicei peste 3-5 ani, unde afacerea ta va avea resurse diferite si abilitatea de a creste si a se dezvolta. Planul de afaceri iti arata cum sa ajungi de “aici” – “acolo”.

Acum ca ai inteles de ce ai nevoie de un plan de afaceri si ai petrecut timp incercand sa aduni toate informatiile de care ai nevoie pentru a realiza unul, este timpul sa asezi totul pe hartie.

In continuare vom descrie un detaliu mai multe sectiuni esentiale ale unui plan de afaceri de la cilv.ro: ce ar trebui si ce nu ar trebui sa incluzi, cum sa lucrezi cu numerele si cu resursele suplimentare care te pot ajuta. Cu toate astea in minte, sa incepem.

Cuprinsul

Cuprinsul ar trebui sa urmeze paginii cu titlul. In aceasta pagina scrii exact toti pasii importanti pe care ii asezi pe hartie in planul de afaceri. Este foarte important sa scrii in cuprins, exact tot ce vrei sa faci.

Descrierea afacerii

Descrierea afacerii incepe de obicei cu o scurta descriere a industriei in care vrei sa activezi. Cand scrii despre asta, vorbeste despre situatia actuala si despre viitoare posibilitati.

Strategiile de marketing

Strategiile de marketing sunt analize meticuloase ale pietei actuale. O analiza a pietei forteaza antreprenorul sa devina familiar cu toate aspectele pietei in industria in care vrea sa activeze.

Analiza competitiva

Scopul analizei competitive este de a descoperi toate punctele slabe si tari ale competitorilor importanti de pe piata. Aceasta analiza iti va oferi mai multe avantaje printre care si acela de a sti exact pe ce sa te axezi pentru a avea succesul asteptat.

Planul de dezvoltare

Scopul planului de dezvoltare este acela de a prezenta potentialilor investitori produsul sau serviciul pe care urmeaza sa-l oferi. Deasemenea, tot aici vei creea un buget si un plan prin care acesta va fi amortizat.

Planul operational si de management

Planul operational si de management va fi creeat pentru a descrie exact modul in care va functiona afacerea intr-o ordine de zi cu zi. Planul operational va descrie exact responsabilitatile fiecarui om care va face parte din echipa. Deasemenea, vei descrie si capitalul si cheltuielile necesare pentru lansarea si intretinerea afacerii.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *