Greseli pe care le faci in momentul in care vrei sa te racoresti

Cand canicula loveste din plin primul gand pentru marea majoritate este acela de a gasi metode sa combata caldura care se simte uneori chiar si mai mare decat este puterea soarelui. De la  imbracamintea necorespunzatoare si pana la alimentatie, de la modul in care aerisim locuinta si pana la locul d e munca sunt elemente care contribuie mai mult sau mai putin la o crestere de temperatura.

Insa este o obisnuinta in a consuma alimente reci si in a bea apa rece racoritoare, de preferat chiar si cu gheata. Asa credem ca putem sa te astamparam caldura insa recomandarea este chiar pe dos. Te va surprinde insa un ceai fierbite sau o cafea sa cum ne incalzeste pe timp de iarna ne racoreste si pe timp de vara. Bizar desigur insa explicatia este una clara si medicala, cu referire la termoreglare.

Cum se explica asta? In momentul in care vom consuma un aliment rece menit sa scada temperatura corpului, de la apa cu gheata la inghetata, organismul se va lupta la propriu sa ajunga la temperatura normala la care functioneaza, deci se suprasolicita iar ideea de a ne racori eset de fapt o idee falsa. In schimb, in momentul in care vom consuma alimente calde, o cafea, un ceai, organismul va transpira insa in felul acesta isi gaseste practic modalitatea de a suporta caldura zilei.  In momentul in care incepem sa transpiram ne vom simti mai racoriti.

Un proces atat de simplu, o nevoie absoluta de a transpira se pare ca se transforma in arma perfecta pentru zilele caniculare. Nu te-ai gandit de ce popoarele care locuiesc in zone calde spre exemplu Asia au o diversitate in arta culinara bazata pe alimente condimentate? Acestea produc acelasi efect de transpiratie care ne racoreste.

In plu, explicatia la fel de buna a faptului ca nu ajunge sa consumam apa este ca pentru o functionare normala a rinichilor se recomanda un minim insa si un maxim de lichide iar apa rece bauta pe moment nici macar nu face fata greutatii corporale.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *