Importanta scolii in formarea copilului

Scoala este unul dintre locurile cele mai importante pentru un copil. De obicei aici copii se confrunta pentru prima oara cu emotia. Emotia primei zi de scoala… cu siguranta va amintiti de prima zi de scoala cand v-ati pregatit cu tot felul de lucruri, rechizite si foarte multe sentimente. Emotia primei zi de scoala nu se uita niciodata la fel cum se intampla si cu perioada frumoasa a anilor de liceu.

Orice forma de invatamant are un rol extrem de important pentru formarea si educarea copiilor. In timpul scolii copilul incepe sa realizeze ca exista diferente de religie, de etnie, diferente sociale, diferente de caracter. Tocmai din acest motiv copilul incepe sa isi formeze propriile principii legate de aceste diferente iar in sufletul lui incep s ase duca adevarate lupte ale neintelegerilor.

Copii isi formeaza in spirit creativ, invatat sa aiba incredere in sine si realizeaza faptul ca sunt unici prin felul lor de a fi si prin personalitate. Personalitatea unui copil incepe sa se dezvolte inca de cand acesta este extrem de mic si incepe sa se joace cu anumitit copii care la un moment dat nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu ei. Discutiile in contradictoriu si alte lucruri sunt de obicei cele care fac diferenta intre opiniile de personalitate ale copiilor.

Exista copii care nu reusesc sa isi gaseasca personalitatea sau entitatea si incep sa intre in panica. Este posibil ca o parte din ei sa nu realizeze insa fiecare dintre noi are propriile principii si personalitate. De multe ori aceasta poate fi modela in functie de dorintele si de vointa copilului. Nu putem sa ii cerem unui copil sa faca anumite lucruri, sau sa inteleaga lucruri cu care el nu este de acord. Tocmai din acest motiv nu putem sa intervenim in modificarea opiniei copilului insa putem s acontribuim la formare si educatie.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *