Impozite…

Recent discutam cu tata sa facem cumva sa vindem o parte din pamantul de la tara si padurea, pentru ca impozitul este extrem de mare,  astfel incat nu renteaza sa il dai in arenda, sa inchiresezi apoi masina sa transporti cerealele…Ca tot vorbeam de masini l-am felicitat de asemenea pe tata cand a platit impozit auto pentru Dacia Logan de doar 55 lei. Ce Mercedes, Bmw, VW cu motor de 2 000 cand pentru astea platesti impozit 1 salariu minim pe economie.

Va recomand ca inainte sa va cumparati o masina de fite sa cautati pe google impozit auto 2013  si mai apoi sa trageti singuri concluziile, cantarind atat avantajele cat si dezavantajele. Da, recunosc poate sunt eu un pic dur, insa niciodata nu mi-au placut chestiile luate la “mana a 2 a”.  Prefer un Logan sau o Skoda luate direct din reprezentata decat un BMW de 7-8 ani. Pana la urma e o chestie de alegere si chiar si financiara, pentru ca daca iti iei o masina second se presupune ca ai bani pregatit sa o repari daca intervine ceva, adica cunosti din start riscurile.

In fine, noi vorbeam de impozite. Mi se pare exagerat ca in anul de gratie 2013 impozitul sa creasca cu 16 % si raposata taxa auto sa fie transformata intr-un timbru de mediu care avantajeaza mai mult masinile noi, insa chiar alea iesite pe poarta fabricii. Nu inteleg de ce  a scazut taxa auto pentru cele non-euro. Ca la romani! Va dati seama ca taxa auto a fost facuta timbru auto doar ca sa nu suparam Europa care vrea sa ne vanda toate rahaturile pe roti?

Ca tot vorbeam de impozite. Astept cu nerabdare varianta finala de impozit forfetar introdus de Ponta si mai ales coplata in sanatate. E foarte greu pentru un roman mediu sa intretina o masina scumpa, sa plateasca un impozit peste 700 RON si sa mai si bage benzina…sa o duca la service sa ii schimbe distributia exact atunci cand trebuie, nu dupa inca 40 mii km.

You May Also Like

About the Author:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *