Impresii de student.Ce fac cu facultatea de … ?

Am reusit sa trec de bacalaureat, am inceput apoi sa ma gandesc ce facultate sa aleg si dupa cea mai grea vara din viata mea am devenit student. Mi-am pus si eu de multe ori intrebari ce fac cu facultatea de…Sunt student la privat, chestie care ma face sa rosesc uneori, insa va zic aproape sigur, ca nu e aproape nicio diferenta intre stat si privat. Calitatea materialului uman e cam aceiasi, iar atat studentii de la stat cat si de la privat sunt debusolati. Viitorul pentru toti colegii mei care undeva prin iuna iulie au deschis sampania ca e gata bacalaureatul e cam acelasi, diferentele probabil o sa o foaca PCR. (pile,cunostiinte, relatii)

Eu pe langa blogging, mai am si un mini-job, o afacere a familiei. Deci nu am mari probleme cu bani, ci mai mult am nevoie de cai batatorite … in fine. Am trecut prima sesiune fara nicio restanta si am avut o prezenta la cursuri  + seminarii undeva la 75 %. Dupa o discutie cu vechii colegi, care la randul lor studiaza economia, stiintele sociale sau reale, am ajuns la concluzia ca  ca facultatea, studiile superioare in Romania nu iti ofera un viitor mai frumos, cum credeau odata parintii nostri, ci daca ai noroc eventual te ajuta sa gasesti solutii. Faci Drept de exemplu, ca avocat vezi ca nu merge, insa poate iti gasesti un post de meditator sau mai faci si ceva economie si iti cauti un job de exemplu la o firma de insolvency. Ideea e ca baietii destepti, chiar daca nu au PCR razbesc…

Totul tine de noroc, seriozitate si competente, dar mai ales de vocatie. Am un prieten care a terminat ASE, nici nu a avut o mare vocatie pentru asta si acum ca sa isi completeze lipsurile face si informatica.

Chestia e sa nu alegi o facultate total pe langa ceea ce iti place sa faci. Prima sesiune a fost ok, 1 saptamana am stat ca orice student cu sticla de cola langa mine. Studiez psihologia, imi place ceea ce fac si nu o fac neaparat pentru bani. Asta e impresia care o am dupa o sesiune. Nu va astepti de la mine la chef-uri si astea. Eu caut solutii!

Va las sa cautati pe google, ce iti ofera facultatea de drept.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *